Frenkie de Jongin mahdollinen siirto Barcelonasta Manchester Unitediin on ollut kesän suurin siirtosaaga – eikä loppua toistaiseksi näy.

Keskikenttäpelaaja haluaa jäädä Barcelonaan, vaikka seurat ovatkin jo päässeet yhteisymmärrykseen noin 85 miljoonan euron siirtosummasta.

Manchester United ja joukkueen uusi päävalmentaja Erik ten Hag haluavat de Jongin seuraan, mutta toistaiseksi itse pelaaja ei ole näyttänyt vihreää valoa siirrolle.

Barcelonan seurajohdosta on todettu julkisuuteen, että de Jong halutaan pitää seurassa, mutta todellisuudessa Barcelona haluaisi päästä korkeapalkkaisesta pelaajastaan eroon saadakseen heikkoa taloustilannettaan hieman paremmaksi.

AS:n mukaan Barcelonan päävalmentaja Xavi keskusteli viikonloppuna de Jongin kanssa. Xavi kertoi de Jongille, että pelaaja voi jäädä Barcelonaan ainoastaan, jos hän suostuu valtavaan palkanpudotukseen.

De Jong on parhaillaan yksi Barcelonan edustusjoukkueen parhaiten palkatuista pelaajista noin 30 miljoonan euron bruttovuosituloillaan. De Jongin pitäisi pudottaa palkkaansa noin puolet pienemmäksi voidakseen jäädä Barcelonaan.

Vielä ei ole tiedossa, suostuuko de Jong Barcelonan vaatimukseen, mutta AS:n saamien tietojen mukaan Xavi ja de Jong poistuivat tapaamisesta positiivisin mielin.