Lukas Hradecky häpeissään Leverkusenin cup-katastrofin jälkeen: ”En tunnistanut joukkuetta omakseni”

© Kuva: Getty Images

Lukas Hradecky on voittanut Eintracht Frankfurtissa kerran Saksan Cupin ja oli kaksi vuotta sitten nykyisen seuransa Bayer Leverkusenin kanssa DFB Pokalin loppuottelussa. Tällä kaudella cup-taival tyssäsi kuitenkin heti alkuunsa, kun Werkself putosi kilpailusta heti ensimmäisellä kierroksella. Tappio tuli nolosti maalein 3-4 täksi kaudeksi 3. Bundesliigaan noussutta SV Elversbergiä vastaan (lue lisää).

Tälläkin kaudella Leverkusenin kapteenina toimiva Hradecky oli shokkitappion jälkeen käärmeissään ja häpeissään. Suomalaisvahti latasi täyslaidallisen oman joukkueensa panoksesta, ja toivoo, että tästä päivästä saataisiin oppia pian alkavaan bundesliigakauteen.

– Meidän täytyy keskittyä jalkapallon pelaamiseen. Käytämme aikaamme tuomariin, katsojiin ja kenttään, ja siitä syntyy negatiivista energiaa, Hradecky analysoi pelin jälkeen Kickerin mukaan.

– Tulimme tänne hyvän valmistautumisen jälkeen, mutta olimme jo kolmen minuutin pelin jälkeen tappiolla. Jos päästämme yhtä paljon maaleja kuin viime kaudella, ei mistään tule mitään. Vaikka meillä onkin hyviä hyökkääjiä, emme voi tehdä joka kerta neljää tai viittä maalia.

Hradeckyn ryöpytys jatkui tämän jälkeen yhä vain jyrkempänä.

– Me tiedämme, ettei bundesliigapeleistä tule helpompia. Meidän kaikkien täytyy katsoa nyt peiliin. Emme voi hävitä tällaisia pelejä Elversbergissä.

– Oikeastaan meidän pitäisi ajatella, että olemme fiksumpi joukkue. Sen sijaan haluamme pelata kuin Barcelona ja jätämme tiloja auki. Se näytti ajoittain ihan kauhealta, enkä osaa selittää sitä. En edes tunnistanut lainkaan joukkuetta omakseni.

Vieraspeliin matkustaneet Leverkusen-fanit olivat tappion jälkeen käärmeissään, ja Hradeckyn mielestä täysin syystä. Suomalaisvahti meni itse vierasfanien eteen pelin jälkeen, ja kritisoi pelikavereitaan, jotka hipsivät vaivihkaa pois paikalta.

– Minua oksettaa, että jotkut olivat silloin jo matkalla koppiin, eivätkä kestäneet seurauksia. Meillä on nähtävästi paljon puhuttavaa. Valmistautumisemme oli hyvää, mutta yhtä tyhjän kanssa. Todennäköisesti olisi ollut parempi, jos olisimme hävinneet kaiken viime vuoden tapaan. Silloin olisimme olleet heti varpaillamme.

Erityisesti Hradecky kritisoi vielä pelikaverinsa tuomarille jupisemisia.

– Mitä me haluamme? Vastustaja oli jalkapalloilullisesti heikompi, joten haluammeko etsiä tekosyitä? Meidän täytyy olla ammattilaisia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.