Matthijs de Ligt kertoi epäonnisesta ajastaan Juventuksessa – pettyi Maurizio Sarrin potkuihin

© Kuva: Getty Images

Matthijs de Ligt siirtyi hiljattain Juventuksesta Bayern Müncheniin. Bayern maksoi hänestä noin 70 miljoonaa euroa.

De Ligt vietti kolme vuotta Juventuksessa, ja voitti seurassa kertaalleen Serie A:n mestaruuden.

ESPN haastatteli uutta Bayern-topparia. De Ligt kertoi siirtyneensä Juventukseen hyökkäävän jalkapallon perässä, mutta sitä ei lopulta kestänyt kauan.

– Päätin siirtyä Juventukseen, koska ajattelin pääseväni pelaamaan hyökkäävää jalkapalloa. Maurizio Sarri oli silloin valmentajamme. Hänellä oli hyökkäävän valmentajan maine Napolista ja Chelseasta, joten oletin löytäväni jotain samanlaista kuin Ajaxissa. Ikävä kyllä Sarri lähti vain vuoden jälkeen.

De Ligtin mukaan lähestymistavat puolustamiseen ovat täysin erilaiset Ajaxissa ja Juventuksessa. Ajaxissa puolustetaan eteenpäin ja otetaan riskejä. Juventuksessa puolustetaan taaksepäin ja riskit jätetään minimiin.

– Ajaxissa ja Juventuksessa puolustetaan täysin eri tavalla. Ajax prässää todella korkealta ja ottaa riskejä, koska niistä voi hyötyä. Juventuksessa puolustuksessa keskitytään siihen, mitä sinun takana on. Se on hyvin erilaista. Serie A on Hollannin pääsarjaa hitaampi liiga, joten voit puolustaessa pysyä alempana. Italia on voittanut tällä pelifilosofialla neljästi maailmanmestaruuden, joten ymmärrän, että heidän mielestään tämä pelitapa on oikea, mutta se on myös erilainen.

De Ligt ei mielestään pelannut Juventuksessa parhaalla pelipaikallaan oikeana topparina.

– Mielestäni saan itsestäni parhaan irti oikeana topparina, mutta kesken ensimmäisen kauteni vaihdoimme paikkoja Leonardo Bonuccin kanssa ja pelasin loppukauden vasempana topparina. Olimme hyvä topparipari ja voitimme Serie A:n mestaruuden. Toisella ja kolmannella kaudella pelasin usein vasempana topparina, vaikka tiesin olevani varmempi oikealla puolella.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.