HIFK julkaisi noin kuusi viikkoa sitten avoimen kirjeen, jossa se kertoi surkeasta taloudellisesta tilanteestaan. Jopa kauden kesken jättämistä pidettiin mahdollisena. Lue lisää täältä.

HIFK pyysi seurayhteisöään tulemaan edustusjoukkueen kotiotteluihin ja hankkimaan lippuja, vaikkei itse pääsisikään paikan päälle Bolt Arenalle. HIFK:n tavoite oli myydä neljään kotiotteluunsa yhteensä 20 000 pääsylippua. Tavoitteeseen ei päästy, mutta lippuja myytiin silti mukava määrä.

HIFK:n kesän siirtoikkuna on ollut vauhdikas. Pipe Sáez lopetti pelaajauransa ja ryhtyi opettajaksi. Kevään profiilihankinta Wilson Kamavuaka jätti joukkueen vähin äänin. Viime viikolla HIFK tiedotti tähtivahti Beton purkaneen sopimuksensa. Keaton Isakssonin sopimuksessa ollutta loppukauden optiota ei käytetty.

Virallista: Roman Eremenko palaa Veikkausliigaan: ”Tänne ei tultu lomalle”

Monet ovat yllättyneet, kun vielä kesäkuussa dramaattisesta taloustilanteestaan kertonut HIFK on viime päivinä julkaissut lukuisia pelaajasopimuksia. HIFK maksoi jopa siirtosumman FF Jaron Guillermo Sotelosta. Lisäksi HIFK on tehnyt sopimukset Roman Eremenkon, David Onyeanulan ja Michael Bakaren kanssa.

HIFK:n toimitusjohtaja Jarno Salmivuori otti kantaa taloudelliseen tilanteeseen seuran verkkosivuilla.

– Siirtoikkunan ollessa auki, on normaalia managerointia, että pelaajia liikkuu molempiin suuntiin. Joukkueen vahvuudesta poistuu pelaajia eri syistä ja pelaajia tulee vahvistamaan joukkuetta tai korvaamaan lähteneet.

– Lähteneet pelaajat ovat avanneet budjettiimme mahdollisuuden rakentaa joukkuetta loppukautta ajatellen taistellessamme sarjapaikasta ja toimintaamme ohjaa erittäin tiukka talouskuri tällä hetkellä. Mitkään siirtoikkunan aikana tehtävät liikkeet eivät tule nostamaan kustannuksiamme yli esimerkiksi kesäkuun budjetin.

Roman Eremenko palasi Veikkausliigaan – näin kommentoi HIFK-luotsi Mixu Paatelainen

Salmivuoren mukaan positiivisesti sujuneesta lippukampanjasta huolimatta HIFK:n taloudellinen tilanne on edelleen vakava.

– Lippukampanja on sujunut oikein hyvin ja kiitos yhteisön tuen, se on sallinut osaltaan myös seuran jatkon heinäkuunkin jälkeen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tilanne olisi vieläkään hyvä, tilanne on edelleen erittäin vakava. Yleisöä toivotaan edelleen liikkeelle sankoin joukoin ja kampanja jatkuu edelleen myös elokuussa.

– Olemme päässeet tuella jälleen yhden esteen yli. Kokonaiskuva on edelleen vakava ja tilanne ei ole ohi. Toiminta jatkuu, mutta etenkin lippujen ostaminen on edelleen hyvin tärkeää.