Liverpoolin pelaajaikoni Steven Gerrard on valmentajana vielä uransa alkumetreillä. Hän teki hyvää työtä skotlantilaisessa Rangersissa vuosina 2018-2021 ja siirtyi sieltä Aston Villaan, jossa ura valioliigavalmentajana käynnistyi viime vuoden marraskuussa. Gerrardin sopimus ulottuu aina vuoteen 2025 asti.

Ainakin kurista ja järjestyksestä Gerrard haluaa ilmiselvästi pitää kiinni. Gerrardin laatima Aston Villan sakkolista on vuotanut julkisuuteen, ja se osoittaa hyvin, kuinka korkealle Gerrard tunnollisuutta ja täsmällisyyttä joukkueen pelaajiston keskuudessa arvostaa.

Listan merkillisimmät yksityiskohdat ovat ehkäpä sakot suihkusandaalien ja jopa synttärikakun unohtamisesta. Jos ”släpärit” unohtuvat, pitää pelaajan pulittaa sakkokassaan 100 puntaa (n. 119 euroa). Synttärikakun unohtamisen hinta on puolestaan 50 puntaa eli noin 60 euroa.

Säntillisyyttä ja hyviä käytöstapoja edellytetään pelaajilta muutenkin – sakkojen uhalla. Jos mistään löytyy nuuskaa, on sanktio 200 puntaa (n. 238 euroa). Astioiden jättäminen ruokapöytään maksaa pelaajille 100 puntaa. Palautumisverkkarien unohtamisen hinta on 50 puntaa.

Kaikkiaan Gerrardin listalla on 20 eri sääntöä, joiden rikkomisesta rangaistaan sakkomaksuilla. Suurimmat sakot tulevat erinäisistä myöhästymisistä.

Pelipäivän palaverista, kävelyltä tai joukkueen bussista myöhästyminen tuo pelaajille jopa 1 200 euron sakot. Harjoituksista myöhästyminen maksaa puolet tästä. Markkinointitapahtumasta myöhästymisestä sakotetaan noin 300 euroa ja fysioterapiasta tai lääkärin vastaanotolta pois jäämisestä 238 euroa.

Kalliiksi tulee myös punainen kortti, sillä joukkueen sisäisten sääntöjen mukaan ulosajetun pelaajan pitää viedä koko joukkue syömään neljän viikon sisällä. Ulosajo saattaakin lopulta olla kaikista kallein rangaistus. Varoituksista sakotetaan vain, jos se tulee purnaamisesta. Hintalappu on 200 puntaa (238 euroa).

Väärin pysäköimisen hinta on Aston Villassa 100 puntaa – ja saattaa olla kalliimpikin, jos päälle tulee virallinen pysäköintivirhemaksu.

Yksi erikoisimmista ja tavallaan julmimmista rangaistuksista koskee kuitenkin pelipäivän aattona vedettyjä treenihöntsiä. Pienpelin voittanut joukkue äänestää häviäjien joukosta huonoimman pelaajan, ja tämän täytyy kantaa seuraavan viikon harjoituksissa liiviä, jossa on teksti ”minä olin huonoin harjoittelija”.

Sitä tietoa ei ole julkisuuteen kantautunut, kuinka paljon Aston Villan sakkokassaan viime kaudella kertyi rahaa.

GiveMeSport

@GiveMeSport
😅 Aston Villa's fines list before Steven Gerrard became manager has gone viral.

😂 Some of these are brutal!