Serie A:n kärkiseuroihin lukeutuva Napoli löysi korvaajan 38 miljoonan euron korvauksella Chelseaan siirtyneelle senegalilaistopparille Kalidou Koulibalylle. Koulibaly oli kannattajien keskuudessa erittäin pidetty pelaaja, ja nyt hänen saappaitaan yrittää täyttää eteläkorealainen Kim Min-jae.

25-vuotias Kim saapuu Napoliin Fenerbahcesta. Hän allekirjoitti Napolin kanssa 3+2-vuotisen sopimuksen, joka takaa miehelle 2,5 miljoonan euron nettovuosipalkan. Napoli maksoi Kimistä turkkilaisseuralle 19,5 miljoonan euron siirtokorvauksen. Tuo summa oli hänen sopimukseensa kirjatun ulosostopykälän hinta.

Kim laskeutui Napoliin tiistaina lääkärintarkastusta varten ja keskiviikkona sopimusasiat vietiin maaliin. 40 A-maaottelua Etelä-Korean paidassa pelannut Kim löi itsensä Fenerbahcessa kunnolla läpi ja pelasi heti ensimmäisellä kaudellaan Euroopassa 39 ottelua. Napolin valmentaja Luciano Spalletti kuvaili häntä ”Mestarien Liigan tasoiseksi pelaajaksi”.

Kim on vasta kolmas eteläkorealainen pelaaja Serie A:n historiassa. Ahn Jung-hwan pelasi Perugiassa vuosina 2000-2002 ja Lee Seung-woo Veronassa vuosina 2017-2019. Fenerbahce teki Kimille melkoisesti voittoa, sillä se maksoi hänestä vuosi sitten 3 miljoonaa euroa kiinalaiselle BJ Guoanille. Nyt siirtosumma siis yli kuusinkertaistui.

Kotimaastaan johtuen Kimin tulikasterituaali Napolissa oli jopa jokseenkin ennalta-arvattava. On kohtuullisen tavallista, että uudet pelaajat esittävät joukkuetovereilleen tervetuliaisillallisilla tai vastaavanlaisessa illanvietossa jonkun joulun. Kohtalaisen loogista olikin, että Kim velvoitettiin laulamaan – ja tanssimaan – Napolin pelaajille laulun nimeltä ”Gangnam Style”. Onhan se hänen maanmiehensä PSY:n maailmanlaajuisesti tunnettu hitti.

Napolin Twitterissä julkaisemasta klipistä voi tarkistaa, millaiseen suoritukseen Kim Min-Jae Gangnam Stylen kanssa pystyi.

Official SSC Napoli

@sscnapoli
Buonanotte dal nostro ritiro 😂
Kim fa fatica ad integrarsi…🤪🕺