Syyttäjä vaatii Neymarille vankeutta korruptiosta ja petoksesta

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainissa työkseen pelaava Neymar joutuu barcelonalaisen tuomioistuimen eteen 17. lokakuuta. Hän vastaa syytteisiin korruptiosta ja petoksesta. Syyte on nostettu vuoden 2013 pelaajasiirrosta, jossa Neymarin pelaajaoikeuksien haltija vaihtui Santosista FC Barcelonaan.

Neymarin, 30, lisäksi Barcelonan entisiä puheenjohtajia Sandro Rosellia ja Josep Maria Bartomeuta syytetään tapauksessa, kertoo espanjalaislehti El Pais. Oikeuden on määrä antaa ratkaisunsa lokakuun 31. päivänä.

Syyttäjät vaativat Neymarille kahden vuoden vankeutta ja kymmenen miljoonan euron suuruista sakkorangaistusta. Oikeusjuttu pohjautuu brasilialaisyhtiö DIS:n tekemään valitukseen, jonka se jätti seitsemän vuotta sitten.

DIS omisti 40 prosenttia Neymarin oikeuksista ennen siirtoa Barcelonaan. Firma väittää, että Neymar, hänen perheensä ja Barcelona johtivat sitä tietoisesti harhaan kaupan yhteydessä. Oikeudenkäynnistä tullee monimutkainen, sillä haasteen mukaan Neymar ja hänen isänsä, joka hoiti pelaajan työasioita, allekirjoittivat kaksi valheellista ja laillisesti pätemätöntä sopimusta Barcelonan kanssa. Niissä tyystin ignoroitiin se seikka, että Neymarin oikeudet kuuluivat vielä Santosille.

Lue myös: Neymarin vaikeudet sen kuin kasaantuvat – verottaja otti haltuunsa yli 30 kiinteistöä

Kerrotaan, että yksi noista välipuheista, arvoltaan yli 39 miljoonaa euroa, solmittiin ilman, että Santosia tiedotettiin asiasta.

DIS vaatii, että Neymar suljetaan kaiken jalkapallotoiminnan ulkopuolelle viideksi vuodeksi ja passitetaan vankilaan samaksi ajaksi. Korvausvaatimuksekseen se on ilmoittanut noin 150 miljoonaa euroa. DIS:n mukaan Neymar ja Barcelona tietoisesti rikkoivat kansainvälisen jalkapallon kattojärjestön FIFAn asettamia sääntöjä ja vääristivät vapaata tarjouskilpailua kesällä 2013.

Neymar on johdonmukaisesti kiistänyt petoksen, mutta hänen, hänen perheensä, NN Consultoria -yhtiön ja kahden seuran tekemät valitukset hylättiin Espanjan oikeusasteissa vuonna 2017, mikä on mahdollistanut jutun etenemisen oikeuden istuntoon saakka.

Talven maailmanmestaruuskilpailut käynnistyvät 21. lokakuuta eli noin kuukausi sen jälkeen, kun Neymaria on kuultu oikeudessa suullisesti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.