Veikkausliigan hallitseva mestari HJK sai miellyttäviä uutisia sunnuntaina, vaikkei itse pelannutkaan. Sarjajohtaja KuPS kompastui vieraspelissään Valkeakoskella, ja siten kärkipaikka on hieman lähempänä HJK:n ulottuvilla. KuPS ja HJK ovat tasapisteissä, mutta KuPS on edelleen pelannut ottelun Klubia vähemmän. Yhtä monta peliä KuPS:n kanssa pelannut Honka vaanii kaksikkoa kolmen pisteen päässä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Haka vastasi jakson ainoasta laukauksesta kohti maalia, joten avauspuoliskon suurin ”kohokohta” tai puheenaihe oli Valkeakoskella yllättänyt todella raju sadekuuro.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
💛🖤 Tauolle maalittomassa tasatilanteessa

⭐ KuPS aloitti ensimmäisen 45-minuuttisen vahvasti, mutta varttitunnin jälkeen alkanut rankkasade muutti pelin lainehtivalla kentällä enemmänkin pystypainiksi.

#KuPS #Veikkausliiga #Banzai

Toista puoliaikaa pelattiin taas kauniin aurinkoisessa säässä. Haka vaihtoi tauolla kentälle Interistä tällä viikolla lainaamansa Elias Mastokankaan, ja Interissä vähälle peliajalle jäänyt ”Masto” sai juhlia todellista unelmadebyyttiä uuden joukkueensa paidassa.

Mastokangas teki varttitunnissa valkopaidoille kaksi maalia. Ensin hän ohjasi etukulmasta Seth Saarisen matalan syötön verkkoon, ja tunnin kohdalla takatolpalle yksin unohdettu Mastokangas pukkasi lukemiksi jo 2-0. Kaukana ei ollut hattutemppukaan, sillä hetkeä myöhemmin Mastokangas syötettiin yksin läpi. Sijoitus meni kuitenkin niukasti maalitolpan ohi.

#HAKAKUPS

KuPS kavensi loppulukemiksi 2-1 Daniel Carrillon puskumaalilla kulmapotkusta, mutta tasoihin se ei enää noussut. Carrillo osui vielä aivan pelin loppuhetkillä ulkotolppaan, joten kaukana ei tasoitus ollut.

– En muista, koska olisin viimeksi päässyt pelaamaan ”pocket”-pelaajaa. ”Teme” (Hakan valmentaja Teemu Tainio) antoi tsäänssin, ja mikäs sen parempaa, kun kaverit heitteli tuollaisia syöttöjä, Mastokangas myhäili pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

MAALI ⚽️

@KuPS1923 tulee maalin päähän! 2–1.

Daniel Carrillo 🇻🇪

Hurja viimeinen kymppi tiedossa Valkeakoskella!

#HAKAKUPS

Haka nousi voittonsa myötä sarjassa neljänneksi ja kasvatti etumatkansa loppusarjojen väliseen viivaan jo viiteen pisteeseen.

KuPS:n puolustuksessa debytoi ja täydet minuutit pelasi tuore hankinta, 25-vuotias ghanalainen Musah Nuhu. Nuhu on pelannut viime vuodet sveitsiläisessä St. Gallenissa.