Veikkausliigan kärkijoukkue KuPS kompastui Valkeakoskella – Inter-lainalla unelmadebyytti

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan hallitseva mestari HJK sai miellyttäviä uutisia sunnuntaina, vaikkei itse pelannutkaan. Sarjajohtaja KuPS kompastui vieraspelissään Valkeakoskella, ja siten kärkipaikka on hieman lähempänä HJK:n ulottuvilla. KuPS ja HJK ovat tasapisteissä, mutta KuPS on edelleen pelannut ottelun Klubia vähemmän. Yhtä monta peliä KuPS:n kanssa pelannut Honka vaanii kaksikkoa kolmen pisteen päässä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Haka vastasi jakson ainoasta laukauksesta kohti maalia, joten avauspuoliskon suurin ”kohokohta” tai puheenaihe oli Valkeakoskella yllättänyt todella raju sadekuuro.

Toista puoliaikaa pelattiin taas kauniin aurinkoisessa säässä. Haka vaihtoi tauolla kentälle Interistä tällä viikolla lainaamansa Elias Mastokankaan, ja Interissä vähälle peliajalle jäänyt ”Masto” sai juhlia todellista unelmadebyyttiä uuden joukkueensa paidassa.

Mastokangas teki varttitunnissa valkopaidoille kaksi maalia. Ensin hän ohjasi etukulmasta Seth Saarisen matalan syötön verkkoon, ja tunnin kohdalla takatolpalle yksin unohdettu Mastokangas pukkasi lukemiksi jo 2-0. Kaukana ei ollut hattutemppukaan, sillä hetkeä myöhemmin Mastokangas syötettiin yksin läpi. Sijoitus meni kuitenkin niukasti maalitolpan ohi.

KuPS kavensi loppulukemiksi 2-1 Daniel Carrillon puskumaalilla kulmapotkusta, mutta tasoihin se ei enää noussut. Carrillo osui vielä aivan pelin loppuhetkillä ulkotolppaan, joten kaukana ei tasoitus ollut.

– En muista, koska olisin viimeksi päässyt pelaamaan ”pocket”-pelaajaa. ”Teme” (Hakan valmentaja Teemu Tainio) antoi tsäänssin, ja mikäs sen parempaa, kun kaverit heitteli tuollaisia syöttöjä, Mastokangas myhäili pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Haka nousi voittonsa myötä sarjassa neljänneksi ja kasvatti etumatkansa loppusarjojen väliseen viivaan jo viiteen pisteeseen.

KuPS:n puolustuksessa debytoi ja täydet minuutit pelasi tuore hankinta, 25-vuotias ghanalainen Musah Nuhu. Nuhu on pelannut viime vuodet sveitsiläisessä St. Gallenissa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.