Valioliigaseura Chelsea on tiedottanut ostaneensa Kalidou Koulibalyn Napolista. Epävirallisten tietojen mukaan Chelsea maksaa 31-vuotiaasta keskuspuolustajasta 40 miljoonaa euroa. Koulibalyn sopimus Napolissa olisi päättynyt ensi kesänä.

Chelsean omistaja vaihtui amerikkalaiseen Todd Boehlyyn toukokuussa. Koulibaly on Boehlyn toinen hankinta kesän siirtomarkkinoilta. Kolme päivää sitten Chelsea vahvisti hyökkäysosastoaan Raheem Sterlingillä. Tuo kauppa maksoi noin 56 miljoonaa euroa, eli lontoolaiset ovat käyttäneet tänä suvena yhteensä 96 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin.

– Kalidou Koulibaly on maailman eliittipuolustajia, ja olemme iloisia saadessamme toivottaa hänet tervetulleeksi Chelseaan, totesi Boehly lauantaina.

Koulibaly allekirjoittaa nelivuotisen sopimuksen. Chelsean manageri Thomas Tuchel on peräänkuuluttanut tarvetta uusille puolustajille, koska seura menetti Andreas Christensenin ja Antonio Rüdigerin ilmaisilla siirroilla Espanjaan. Napolin urheilutoimenjohtaja Cristiano Giuntoli käytännössä vahvisti noin viikko sitten, että italialaisseura oli yrittänyt tarjota Koulibalylle viisivuotista sopimusta, nettoarvoltaan yhteensä 30 miljoonaa euroa.

– Olen todella onnellinen, että olen täällä Chelseassa. Tämä on kansainvälisesti iso seura, ja unelmani on aina ollut pelata Valioliigassa, Koulibaly sanoi siirron julkistuksen yhteydessä.

– Chelsea yritti saada minut ensimmäisen kerran vuonna 2016, mutta [siirto] ei silloin toteutunut. Nyt kun he lähestyivät minua, hyväksyin [tarjouksen], koska he todella halusivat, että tulen edustamaan heitä Valioliigassa.

Koulibaly vietti Napolissa kahdeksan vuotta. Näiden vuosien hän ehti edustamaan legendaarista seuraa 317 ottelussa. Senegalin maajoukkueessa pelejä on kertynyt 62. Tuskin ketään afrikkalaista puolustajaa pidetään tällä hetkellä yhtä suuressa arvossa kuin Koulibalya.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Introducing our second signing of the summer! 🔵

#KoulibalyIsChelsea