35-vuotiaan Cesc Fàbregasin nimi ei enää ole pääsarjamestaruuksista taistelevien seurojen ostolistoilla, mutta jos tietosanakirjaa kirjoitettaisiin, lukisi Fàbregasin kohdalla, että hän kuuluu sukupolvensa tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin keskikenttäpelaajiin.

Fàbregas teki läpimurtonsa teini-ikäisenä kaudella 2004–05. Hyvin varhaisella iällä koettu raskas kuormitus alkoi näkyä, kun Fàbregas lähestyi 30 ikävuoden rajapyykkiä. Liikkeestä katosi tarvittava terävyys, ja loukkaantumiset yleistyivät. Viime kaudella Monacossa Fàbregas pystyi pelaamaan vain viidessä ottelussa edustusjoukkueen mukana.

Siirtomarkkinoiden ekspertit Gianluca Di Marzio ja Fabrizio Romano vahvistivat perjantaina, että Fàbregas allekirjoittaa kaksivuotisen sopimuksen Como 1907:n kanssa, kunhan osapuolet pääsevät sopuun sopimuksen yksityiskohdista. Voi hyvin olla, että Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Como jää Fàbregasin viimeiseksi seuraksi. Hän oli neuvotellut ilmaisesta siirrosta myös espanjalaisen Las Palmasin kanssa.

[readmore from=Fabregas-Cesc]

– Jos totta puhutaan, entiset managerini ovat soitelleet minulle viime viikkoina ja kysyneet, olisinko kiinnostunut liittymään heidän ryhmäänsä valmentajana, sanoi Fàbregas So Footin haastattelussa toukokuussa.

– Mutta tämä kausi on ollut niin huono, etten halua lopettaa rakentamaani uraa tällä tavalla. Haluan jatkaa pelaamista.

Rakentamallaan uralla Fàbregas saavutti maajoukkuetasolla kolme arvokisamestaruutta. EM-kilpailujen 2008 ja 2012 loppuotteluissa hän pelasi avauskokoonpanossa, MM-loppuottelussa 2010 hän syötti Andrés Iniestan tekemän voittomaalin.

Como ja Comojärvi tunnetaan henkeäsalpaavista maisemistaan. Aiemmin urallaan Fàbregas on harjoittanut ammattiaan Monacossa, Barcelonassa ja kaksi kertaa Lontoossa. Kyseiset kaupungit ovat fotogeenisyytensä vuoksi yleisiä tapahtumapaikkoja suosituissa toiminta- ja keikkaelokuvissa. Esimerkiksi fiktiivinen brittiläinen vakooja ja salainen agentti nimeltä James Bond on seikkailut niistä jokaisessa paitsi Barcelonassa. Siellä vieraillaan Bourne-elokuvasarjan ensimmäisessä osassa.