Jalkapallon MM-kisoihin on tänään, perjantaina, aikaa sata päivää. FIFA päätti aikaistaa kisojen avauspeliä päivällä vielä viime hetkillä.

FIFA kertoi perjantaina, että kisojen avauspeli pelataankin jo sunnuntaina 20. marraskuuta, jotta isäntämaa Qatar saisi pelata kisojen avausottelun Ecuadoria vastaan omana päivänään.

Ratkaisu on tuttu aiemmista MM-kisoista, mutta erikoista siitä tekee se, ettei aikataulua oltu alunperin suunniteltu nyt toteutetulla tavalla. Lisäksi omalaatuista on sekin, että muutos saatin julkaistua näin myöhään, kun monet kisoihin matkustavat ovat luultavasti jo tehneet matkasuunnitelmansa.

Otteluohjelman muutos vaikuttaa tietysti lippujen omistajiin melkoisesti, sillä alunperin Qatarin ja Ecuadorin välinen kamppailu piti pelata 21.8. maanantai-iltana Suomen aikaa. Omat ongelmansa on myös muun muassa TV:n lähetysaikojen ja mainostajien jo tehtyjen markkinointimateriaalien kanssa. FIFA:n tiedotteessa muutos nähtiin silti positiivisena asiana.

– FIFA World Cup 2022 käynnistyy entistä upeampana juhlana paikallisille ja ulkomaisille faneille, kun isäntämaa Qatar pelaa Ecuadoria vastaan sunnuntaina 20. marraskuuta, tiedotteessa hehkutettiin.

Qatarin MM-kisat ovat saaneet ansaitusti valtavan määrän kritiikkiä. Stadioneiden rakennustöissä on viimeisen tiedon mukaan kuollut yli 6 500 rakennustyöntekijää, joiden työoloja on kuvailtu surkeiksi.

Jalkapallon MM-kisat pelataan Qatarissa nyt siis 20.11.–18.12.2022.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.