Hyökkäyspään monitaituri Elias Mastokangas jäi tällä kaudella vähäiselle vastulle FC Interissä, joten hän suuntasi kesän siirtoikkunassa lainalle FC Hakaan.

Mastokankaan, 21, siirto julkistettiin viime viikon torstaina ja hän oli heti sunnuntaina vauhdissa uuden joukkueensa kanssa, kun Veikkausliigan kärjessä viilettävä Kuopion Palloseura saapui Valkeakoskelle vieraaksi.

Parempaa debyyttiä oli vaikea kuvitella, sillä Mastokangas tuli tauolla vaihdosta sisään ja toi Hakalle kahdella osumallaan 2-1-voiton KuPS:sta.

– Unelmadebyytti, kaksi maalia. En tiedä mitä Interissä mietitään tällä hetkellä, mutta me ollaan ainakin tyytyväisiä, myhäili Hakan päävalmentaja Teemu Tainio pelin jälkeen kotijoukkueen verkkosivuilla.

Myös sosiaalisessa mediassa on pohdittu, mitä Interissä mahdetaan miettiä tällä hetkellä. Turkulaiset menettivät kesken kauden parhaan maalintekijänsä Benjamin Källmanin puolalaiseen Cracoviaan, eikä Interissä ole tällä hetkellä maalitykkejä jonoksi asti.

– Kylläpä kannatti pitää Mastokangas alkukausi penkillä ja sitten laittaa lainalle. No Espanjan pubiliigoista voi naarata lisää dynaamisia arpoja, kommentoi Samppa Twitterissä.

– Interillä ilmeisen hyvä hyökkääjätilanne, kun Mastokangas oli varaa päästää pois, pohti Panu.

Samppa Haapio

@Samppa_Haapio
Kylläpä kannatti pitää Mastokangas alkukausi penkillä ja sitten laittaa lainalle ”👍” No Espanjan pubiliigoista voi naarata lisää dynaamisia arpoja. #fcinterturku #veikkausliiga

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Tehtaan kentällä on käynnissä Elias Mastokangas -show 💥

@FCHakaOfficial johtaa 2–0!!

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#HAKAKUPS

PanuP

@PanuPP7
Interillä ilmeisen hyvä hyökkääjätilanne, ku Mastokangas oli varaa päästää pois #veikkausliiga

J.Käkönen

@jkakonen
Masto takoo maaleja muualla. Mitäköhän tähänkin taas sanoisi #FCInterTurku #Veikkausliiga

Tero Teitto

@teroteitto
Sitä päätti sitten @FCInterTurku varmistaa, että eivät saa ainakaan #FCHaka'a kiinni sarjataulukossa. Ehkä tuossa on jotain nerokkaampaa ajatustyötä takana 😂 #Veikkausliiga #FCInterTurku #Mastokangas

Arttu Ylinen

@ArttuY
Mastokangas riehuu heti kun päästettiin Interin koirankopista #Veikkausliiga

Jo 16 minuuttia, eikä vieläkään hattutemppua! En ihmettele ettei pidetty kiinni. #FCInterTurku #Veikkausliiga

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
Aatelkaa jos Turun Interillä ois joku maalintekijä joukkueessa 🤔

#Veikkausliiga