HJK pelaa torstaina Töölössä kauden tähän asti tärkeimmän ottelunsa, kun Eurooppa-liigan kolmannen kierroksen toisessa osaottelussa vastassa on slovenialainen Maribor. Voittamalla otteluparin HJK varmistaisi vähintään paikan Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

HJK haki Sloveniasta loistavan 2-0-voiton viikko sitten David Brownen ja Bojan Radulovicin osumilla. Voitto toi tukevan selkänojan toiseen osaotteluun, joka pelataan tänään, torstaina Bolt Arenalla kello 19.

Voiton merkitys taloudellisesti

Voitto varmistaisi HJK:lle vähintään lohkovaihepaikan Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, jossa se pelasi myös viime vuonna. Sen lisäksi HJK pelaisi vielä Eurooppa-liigan playoff-kierroksella Silkeborgia vastaan pääsystä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Tappio tietäisi karsintojen jatkumista Konferenssiliigan playoff-kierroksella, jossa vastaan tulee valkovenäläinen Shakhtyor Salihorsk tai romanialainen Cluj. Avausosa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Taloudellisesti Mariborin kaato olisi HJK:lle jälleen varmuudella todellinen lottovoitto. HJK tienaisi UEFA:lta pelkästään Konferenssiliigan lohkovaihepaikasta 2,94 miljoonaa euroa. Siihen päälle tulisi vielä toki karsintojen voitoista tulevat palkintorahat sekä lohkovaiheessa pelattujen tulosten mukaiset palkintorahat.

Viime kaudella HJK:n tienestit Konferenssiliigasta ja karsinnoista olivat noin viisi miljoonaa euroa. Se selittää myös jonkin verran Klubin viime tilikauden erinomaista taloudellista tulosta, joka oli noin 1,12 miljoonaa euroa voittoa. Huomionarvoista on, että europelit tuovat myös suuria menoja muun muassa matkustamisen takia.

Eurooppa-liigan lohkovaihepaikka toisi sen sijaan jo 3,63 miljoonaa euroa. Summat ovat suomalaisessa jalkapallossa valtavia. Esimerkiksi Ilveksen, AC Oulun, FC Interin, IFK Mariehamnin, FC Hakan, FC Lahden, HIFK:n, VPS:n yhteenlasketut pelaajabudjetit kaudelle 2022 ovat reilu 4,7 miljoonaa euroa.

Kuntopuntari

HJK (T, V, V, H, V)

  • 7.8. AC Oulu – HJK 1-1 (Veikkausliiga)
  • 4.8. Maribor – HJK 0-2 (Eurooppa-liigan karsinta)
  • 30.7. HJK – IFK Mariehamn 1-0 (Veikkausliiga)
  • 26.7. Plzen – HJK 5-0 (Mestarien liigan karsinta)
  • 23.7. Ilves – HJK 1-2 (Veikkausliiga)

Maribor (H, H, H, H, V)

  • 7.8. Maribor – Olimpia Ljubljana 0-2 (Slovenian liiga)
  • 4.8. Maribor – HJK 0-2 (Eurooppa-liigan karsinta)
  • 31.7. Koper – Maribor 2-1 (Slovenian liiga)
  • 26.7. Sheriff Tiraspol – Maribor 1-0 (Mestarien liigan karsinta)
  • 23.7. Maribor – Gorica 3-2 (Slovenian liiga)

HJK:n kokoonpano ja poissaolijat

HJK:lta sivussa ovat Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Manuel Martic, Roope Riski ja Valtteri Moren. Lisäksi Riku Riski hakee vielä pelituntumaa reservijoukkue HJK Klubi 04:n mukana.

AC Oulua vastaan sivussa olleet Murilo, Nassim Boujellab sekä Fabian Serrarens ovat käytettävissä Mariboria vastaan.

Arvio HJK:n avauskokoonpanosta

Hostikka, Malik, Browne
Murilo, Lingman, Hetemaj, Yli-Kokko
Raitala, Tenho, Hoskonen
Hazard

Kommentit

Toni Koskela, HJK:

– Peliä pitää lähestyä sillä ajatuksella, että lähdemme voittamaan myös tämän toisen osan. Vastustajalla on pallollisesti laadukkaita yksilöitä, ja on itsestään selvää, että meidän täytyy puolustaa hyvin ja kurinalaisesti – kuten viime viikolla vieraissa teimme. Lisäksi meidän pitää pyrkiä lisäämään myös pallon kautta tapahtuvaa pelin kontrollointia.

Ottelun televisiointi

Ottelu on nähtävissä ainostaan HJK TV:stä. Maksullinen ottelulähetys kustantaa 6,99 euroa. Ottelun selostaa Petteri Vennelä. Lähetys käynnistyy kello 18.50.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
⚽️💥 MATSIPÄIVÄ! 🔵⚪️

TÄNÄÄN! TÄNÄÄN! Ratkaisun hetket Eurooppa-liigan karsinnassa.

HJK vs Maribor klo 19:00
UEFA Europa League – Bolt Arena

🎫 Liput matsiin: liput.hjk.fi
📺 Katso suorana: hjk.fi/live

#HJK #UELfi #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi