Porissa miteltiin torstai-iltana kaupungin herruudesta, kun FC Jazz ja MuSa kohtasivat Kakkosen ottelussa. Jazz juhli 3-1-voittoa upean yleisön edessä.

Porin stadionilla derbyä oli seuraamassa peräti 2 847 katsojaa. Lukema on todella komea, sillä esimerkiksi kaksi sarjaporrasta korkeammalla, Veikkausliigassa, yleisökeskiarvo on tällä kaudella ollut elokuuhun mennessä 1 859 per ottelu.

Huomionarvoista on myös se, että Veikkausliigasta peräti kuusi seuraa (Haka, Inter, SJK, FC Lahti, IFK Mariehamn ja FC Honka) jäävät kauden tähän mennessä korkeimmalla yleisömäärällään torstaisen Porin derbyn jalkoihin.

Porista lähtöisin oleva entinen Inter-hyökkää Timo Furuholm fiilisteli torstain upeaa futistapahtumaa Twitterissä.

– Tästä tulee toiveikas fiilis. Poriin mahtuu myös jalkapallo. Itselle tuo katsomo oli merkittävä paikka, kun kasvoin rauhassa kohti omia seikkailuja. Luiz Antonio, Jarmo Alatensiö, Juha Riippa, Piracaia ja niin edelleen. Upeaa aikaa, Furuholm kirjoitti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Tästä tulee toiveikas fiilis - Poriin mahtuu myös jalkapallo.

Itselle tuo katsomo oli merkittävä paikka, kun kasvoin rauhassa kohti omia seikkailuja. Luiz Antonio, Jarmo Alatensiö, Juha Riippa, Piracaia jne. Upeaa aikaa!

Teemu Eskola

@ES_Cola
Porin derby FC Jazz - MuSa.
Yleisöä 2847
Hyvä #pori!
#kakkonen

Jazzin ja MuSan välisen kamppailun sankariksi nousi Jazzin brassilaituri Layon Firmino, joka iski kaksi täysosumaa. Firmino on iskenyt tällä kaudella jo 19 maalia 13 otteluun. Firminon nimikirjoitukset menivät kuumille kiville ottelun jälkeen.

– FC Jazzin Firmino jakoi matsin jälkeen kymmenille kannattajille nimmareita. Meno oli kuin 30 vuotta sitten, kun Luiz Antonio, Rodrigo, Dionisio ja kumppanit saivat kirjoittaa kätensä kipeiksi. Piracaian nimmari oli kovaa valuuttaa silloin, mutta myös tänään, raportoi Porista Suomen juniorimaajoukkuieden valmennusryhmiin kuuluva Teemu Eskola.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Teemu Eskola

@ES_Cola

Teemu Eskola

@ES_Cola
FC Jazzin Firmino jakoi matsin jälkeen kymmenille kannattajille nimmareita. Meno oli kuin 30 vuotta sitten, kun Luiz Antonio, Rodrigo, Dionisio ja kumppanit saivat kirjoittaa kätensä kipeiksi. Piracaian nimmari oli kovaa valuuttaa silloin, mutta myös tänään. 📸Satakunnan Kansa
Firmino on tehnyt 13 matsissa huimat 19 maalia.

Muistelin Satakunnan Kansan studiolähetyksessä, että Kakkosen kaikkien aikojen maaliennätys olisi Pasi Nevanperän ja Joel Pohjanpalon 33 osumaa.

Vanhaa tietoa. Sakari Tukiainen teki peräti 40 maalia v. 2014 Atlantikselle. #ennätys

Jazz johtaa Kakkosen B-lohkoa, MuSa on sijalla seitsemän. B-lohkossa taistelu noususta käy äärimmäisen tasaisena, kun neljä parasta etenee jatkovaiheeseen. Sarjan kahdeksan parasta mahtuvat yhdeksän pisteen sisään.

Katso ottelun kooste alla olevalta videolta. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä (Youtube).