”Kuka olisi vuosi sitten uskonut?” – Media ylisti jo seuralegendaksi, SJK:ssa hiipunut suomalaishyökkääjä nousi irlantilaisseuransa sankariksi Konferenssiliigan karsinnoissa

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:sta kesällä irlantilaiseen St Patrick’s Athleticiin siirtynyt suomalaishyökkääjä Serge Atakayi nousi joukkueensa sankariksi torstai-iltana Konferenssiliigan karsinnoissa.

Vaihdosta sisään tullut Atakayi viimeisteli irlantilaisten 1-0-voittomaalin vieraspelissä TsSKA Sofiaa vastaan ottelun 87. minuutilla. Atakayi kirmasi pitkän pystysyötön perään ja haistoi TsSKA:n puolustajan heikon puskun kohti omaa maalivahtia päästen väliin, tuikaten pallon maalivahdin ohi ja lopulta siirsi sen tyhjään maaliin.

– Tuntuu todella, todella hyvältä. Massiivinen voitto meille, mutta kyseessä on vasta ensimmäinen osa. Odotamme innolla toista osaottelua.

– Juoksin vain pallon perään, koska ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Tiesin, että pallo pomppaa, joten topparilla oli ainoana vaihtoehtona puskea pallo maalivahdille. Ehdin saada kosketuksen ennen veskaria ja laitoin pallon maaliin. Se oli tärkeää minulle. Haluan omistaa maalin pojalleni. Olen odottanut pitkään sitä, että saisin tehtyä maalin hänelle, Atakayi kommentoi seuran videolla.

Jos et näe alla olevaa Atakayin haastattelua, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina. Osuma oli Atakayille ensimmäinen uudessa joukkueessaan.

Atakayin kehitys kävi SJK:ssa melkoisella tyhjäkäynnillä. Viime kausi meni lainalla Ykkösen puolella TPS:ssä. Tällä kaudella Atakayi pelasi SJK:n paidassa vain yhdeksässä ottelussa ennen siirtoaan. SJK sai Atakayista silti siirtokorvauksen.

TPS:ssä vaikuttava Arto Kuuluvainen oli mielissään Atakayin onnistumisesta.

– Kylläpä ilahduttaa Atakayin viime aikojen otteet. Kuinka moni uskoi vuosi sitten, kun kaveri tuli pahasti keskenkuntoisena Tepsiin hakemaan minuutteja, että kohta Serge ratkoo matseja eurokentillä? En minä ainakaan. Toki tässä tarinassa myös Jon Dalylla taitaa olla iso rooli, Kuuluvainen kirjoitti Twitterissä viitaten St. Patrick’sin apuvalmentajaan.

Jos et näe alla olevia twiittejä, voit katsoa ne tästä. Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

Irlannin yleisardioyhtiö RTÉ ei ylisanoissaan säästellyt ottelun jälkeen uutisoidessaan ottelusta. Jutun otsikossa Atakayi nousi heti seuralegendaksi.

”Atakayista heti St Pat’s -legenda, kun TsSKA Sofia kaatui”, RTÉ otsikoi.

Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.