Loistava tulos Sloveniasta! HJK tarrasi kaksin käsin kiinni lohkovaihepaikkaan ja miljoonapottiin

© Kuva: Juha Tamminen

HJK otti komean 2-0-voiton Slovenian mestari Mariborista Eurooppa-liigan karsintojen kolmannen kierroksen avausottelussa. HJK pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään tärkeään paikkaan.

Ensimmäinen puoliaika mentiin maaleitta. Siitä on kiittäminen HJK:n maalivahti Conor Hazardia, joka venyi paraatitorjuntaan Jan Repaksen yläkulmaan suuntautuneen laukauksen eteen. Hazard otti tärkeitä torjuntoja pelissä yhteensä neljä ja piti komeasti maalinsa puhtaana.

HJK:n avausmaali nähtiin heti toisen puoliajan alussa. Ja mikä maali se olikaan. HJK lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja pallo pelattiin oikealle laidalle David Brownelle. Browne haastoi Mariborin puolustajaa ja pääsi etenemään boksiin, käyttösyöttö Santeri Hostikalle ja pallo voimalla vasempaan alakulmaan.

Kunniamaininnan ansaitsee myös HJK:hon hiljattain siirtynyt Lucas Lingman, joka katkaisi keskikentällä Mariborin hyökkäyksen upeasti ja avasi HJK:n nopean tilanteenvaihdon. Lingman pelasi heti avauksessa 73 minuuttia saavuttuaan loppukaudeksi lainalle Helsingborgista.

Jos et näe alla olevaa twiittä, voit katsoa sen tästä.

Reilun tunnin kohdalla Klubi siirtyi jo 2-0-johtoon. Tällä kertaa Bojan Radulovic pääsi viimeistelemään nopean hyökkäyksen päätteeksi maalin edestä. Vasemmalta laidalta erinomaisen matalan keskityksen tarjoili Murilo.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

HJK nappasi 2-0-vierasvoitollaan tukevan otteen otteluparista. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Helsingissä. Voittaja etenee Eurooppa-liigan playoff-kierrokselle ja varmistaa samalla pääsyn vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Playoff-kierroksella vastaan tulee tanskalainen Silkeborg. Häviäjä kohtaa Konferenssiliigan playoff-kierroksella valkovenäläisen Shakhtyor Salihorskin tai romanialaisen Cluj’n.

Lohkovaihepaikka tarkoitta myös taloudellista jättipottia. Viime vuonna HJK eteni Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, mikä toi palkintorahoina yli kolme miljoonaa euroa UEFA:lta. Summat ovat tänä vuonna jotakuinkin samaa luokkaa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.