Maajoukkuepelaaja etsi somessa seuraa Veikkausliigasta – nyt tärppäsi: ”Pidän suomalaisesta elämäntavasta”

© Kuva: Juha Tamminen

Liechtensteinin maajoukkueen laitahyökkääjä Denis Salanovic on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen FC Lahden kanssa.

Salanovic, 26, siirtyi Veikkausliigaan kesken viime kauden, kun hän saapui AC Ouluun lainalle sveitsiläisestä Thunista. Hän liittyi viime kauden päätyttyä vakituisella diilillä oululaisten riveihin, mutta hän joutui jättämään seuran kesäkuun lopussa sopimuksensa päätyttyä, koska ACO ei käyttänyt diilin jatko-optiota. Pelaaja itse olisi halunnut jatkaa AC Oulussa.

Heinäkuun puolivälissä Salanovic kyseli sosiaalisessa mediassa, olisiko joku suomalaisseura kiinnostunut hankkimaan hänet riveihinsä.

– Haluaisin jäädä Suomeen. Voiko joku hankkia minut?! kirjoitti Salanovic julkaisuunsa, johon hän oli merkannut Veikkausliigan virallisen tilin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Twiitin vastauksissa oli sattumoisin muutamakin maininta FC Lahdesta, ja nyt hänen siirtonsa mastokaupunkiin on sinetöity.

– On hyvä olla täällä Lahdessa. Olen iloinen, että kaikki järjestyi nopeasti ja pääsen taas keskittymään työntekoon, treeneihin ja otteluihin. Ja tietysti voittamiseen, kommentoi Salanovic uuden seuransa sivuilla.

– Urani on välillä ollut vuoristorataa, mutta olen päässyt näkemään jalkapallon parhaat puolet. Olen pelannut maajoukkueessa isoja pelaajia vastaan, olen kokenut sarjanousuja ja onnistunut selviytymään putoamistaistelusta kuivin jaloin. Viimeksi viime syksynä Oulun kanssa. Toisaalta olen myös nähnyt varjopuolia muun muassa loukkaantumisten muodossa.

– Minulla oli hyvä alku viime syksynä Suomessa ja olin yllättynyt, kuinka tervetulleeksi tunsin itseni ja kuinka lämpimästi minut otettiin vastaan. Samaan olen törmännyt nyt Lahdessa, ja myös ihan kaupunkilaisten puolelta. Tunsin heti itseni tervetulleeksi joukkueeseen ja seuraan.

– Pidän suomalaisesta elämäntavasta ja siksi halusin jatkaa pelaamista Suomessa. Perässäni oli muutama muukin suomalaisseura, mutta Lahti halusi minut. Minulle tuli tunne, että Lahti todella uskoo minuun.

FC Lahti on Veikkausliigassa 17 ottelun jälkeen viimeistä edellisellä sijalla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.