Israelilainen Maccabi Haifa lähti torstaiseen Mestarien liigan lohkoarvontaan seurapisteiden perusteella turnauksen pienimpänä joukkueena, joten sille oli varmuudella luvassa erittäin kovia vastustajia.

Jos Maccabi Haifa herätteli toiveita jatkoonpääsystä tai kolmannesta sijasta ja Eurooppa-liigan paikasta, onnetar ei olisi voinut kohdella sitä juuri huonommin. Israelin suurseuran lohkovastustajiksi arvottiin nimittäin Paris Saint-Germain, Juventus ja Benfica.

Maccabi selviytyi lohkovaiheeseen tiistaina päädyttyään 2-2-tasapeliin Belgradin Punaisen tähden kanssa. Ottelupari oli jo menossa jatkoajalle, mutta Punainen tähti teki oman maalin 90. minuutilla ja Maccabi voitti yhteismaalein 5-4.

Kyseessä on Maccabin kolmas kerta Mestarien liigan lohkovaiheessa. Se selviytyi lopputurnaukseen ensimmäistä kertaa kaudella 2002-03 ja viimeksi 2009-2010, jolloin se ei tehnyt lohkovaiheessa maaliakaan.

Vaikka ennakkoasetelmat eivät lupaa Maccabille montaakaan pistettä tälläkään kertaa, israelilaisseuran pelaajat eivät vaikuta lannistuneilta arvontatuloksesta, vaan päinvastoin.

Maccabin keskikenttäpelaaja Omer Atzili julkaisi arvonnan jälkeen joukkuekaverinsa Dolev Hazizan kanssa kuvan, jossa he lähettävät hymyillen terveiset tuleville vastustajilleen. Kaksikko odottaa etenkin PSG:n kohtaamista, sillä he haluavat vaihtaa pelipaitoja Lionel Messin ja Neymarin kanssa.

– Paidat meille kiitos, kirjoitti Atzili tekstisaatteeksi kuvaan.

ESPN FC

@ESPNFC
Maccabi Haifa players are already asking for Messi and Neymar's shirts 😂👕

(via @Omeratzili)