Serie A -seura Atalanta vahvisti keskiviikkona verkkosivuillaan purkaneensa sopimuksensa Josip Iličićin kanssa.

Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini kertoi jo tammikuussa, että Iličić, 34, kärsii mielenterveysongelmista, eikä hänen paluusta pelikentille ole takuuta.

– Näistä asioista on vaikea puhua, koska ne ovat hyvin henkilökohtaisia. Voin vain sanoa, että tulemme pysymään hänen rinnallaan aina. Nämä asiat ovat jalkapalloa suurempia, eivät vain ammattiin liittyviä.

– Olemme tunteneet hänet vuosikausia, ja iloinneet monia kertoja yhdessä. Tiedän, että hän on normaali, positiivinen ihminen. Mielemme ovat kuitenkin sisältä kuin viidakkoa. Jopa psykiatreille on vaikeaa ottaa selvää näistä asioista, puhumattakaan meistä muista.

– Toivon, että hän voi palata kokemaan iloa pelaamisesta. Hän tietää, että ihmisenä odotamme häntä takaisin ikuisesti. Pelaajana, siihen en osaa antaa vastausta. Kaikki on hyvin arvaamatonta

Iličićin viimeiseksi peliksi Atalanta-paidassa jäi viime kauden päätösottelu, jossa hän pelasi yhdeksän minuuttia. Se oli samalla myös ainut ottelu, jossa slovenialainen pelasi mielenterveysongelmien tultua julki.

Iličić edusti Atalantaa viiden kauden ajan ja oli joukkueen ykköstähti. Slovenialainen pelasi bergamolaisseurassa yhteensä 173 ottelua joissa hän teki 60 maalia ja antoi 44 maalisyöttöä.

Atalanta B.C.

@Atalanta_BC
Impossibile racchiudere in un video tutto ciò che sei stato.
Grazie per questi e tanti altri splendidi ricordi, Jojo 💫

It's impossible to sum up all that you have been in a video.
Thank you for these and many other wonderful memories, Josip 🖤💙

#GrazieJosip #GoAtalantaGo ⚫️🔵