Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari on kommentoinut huhuja, joiden mukaan hän on hakenut Skotlannin pääsarjassa pelaavan Motherwellin manageriksi.

BBC Scotland uutisoi tiistaina, että Valakari, 49, on hakenut managerin paikkaa Motherwellistä, jota hän edusti pelaajaurallaan vuosina 1996-2000.

Motherwell antoi viime perjantaina kenkää edelliselle managerilleen Graham Alexanderille, ja tällä hetkellä joukkueesta on väliaikaisessa vetovastuussa Steven Hammell.

Viime viikolla Valakarin nimi nousi skottimedian spekulaatioissa esille, ja hän myönsi MTV Urheilulle, että ulkomailla valmentaminen kiinnostaa häntä yhä. Vuosina 2017-2020 hän luotsasi norjalaista Tromsøä. Valakari painotti kuitenkin olevansa keskittynyt nykyiseen tehtäväänsä. Hänen ja KuPS:n sopimus on voimassa ensi kauden loppuun saakka.

KuPS:n toimitusjohtaja Jarno Heiskanen myönsi MTV Urheilulle tänä keskiviikkona, että hän oli yllättynyt BBC:n uutisesta, jossa Valakarin kerrottiin hakeneen työpaikkaa Motherwellistä. Heiskanen kuittasi uutisen brittimedialle tyypillisenä huhuiluna ja sanoi, ettei usko Valakarin hakeneen toista pestiä KuPS:n selän takana.

– Meillä ei ole tietoa siitä, onko hän työpaikkaa hakenut vai ei. Mitään emme ole kuulleet hänen lähdöstään. Simo olisi ihan varmasti kertonut jos näin olisi. Meillä on todella läheiset ja hyvät välit, kommentoi Heiskanen MTV:lle.

Valakari otti itsekin kantaa Motherwell-uutisointiin keskiviikkona KuPS:n lehdistötilaisuudessa. Kuopiolaiset pelaavat torstaina Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen avausosassa sveitsiläistä Young Boysia vastaan Turussa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Motherwell tuli viime kaudella Skotlannin liigassa viidenneksi. Kuva: Getty Images

Asiasta kysyttäessä Valakari sanoi, että hänen nimensä nouseminen mukaan spekulaatioihin kertoo siitä, että KuPS:ssa on tehty asioita oikein.

– Sanotaan näin, että mielellään olisin halunnut kommentoida vain huomista peliä, mutta taas toisalta, kun mietin, niin tämä kaikki liittyy huomiseen peliin.

– Jos me emme olisi pelaamassa tätä huomista peliä, jos me emme olisi tehneet tätä – kohta kahden vuoden – yhteistä matkaa KuPS:n kanssa, jos emme olisi menestyneet, niin minun nimeni ei olisi siellä Motherwell-spekulaatioissa.

– Se kertoo minulle, että olemme tehneet KuPS:ssa asioita oikein ja hyvin. Jos me olisimme sarjassa 7.-8. sijalla, jopa viidentenä, ei Simo Valakarin nimi olisi Motherwellin spekulaatioissa.

– Ainoa asia, jonka se kertoo on se, että me olemme menestyneet KuPS:ssa. Siitä kiitos seuralle, KuPS:lle, pelaajilleni ja taustaryhmälleni, että se on ollut mahdollista tehdä yhdessä.

– Ja kuten sanoin, tämä kaikki liittyy siihen huomiseen peliin. Olemme pelanneet hyvin ja olemme päässeet pelaamaan näitä pelejä (eurokarsintoja). Tämä on jalkapalloa.

Valakarilta kysyttiin, minkälaista konkretiaa Motherwell-keskustelussa on. Hän vastasi päätään pudistellen.

– Ei ole mitään [konkretiaa]. Kuten sanoin, jalkapallo on tämä nykyhetki. Olemme olleet erittäin hyviä jo pitkän aikaa, ja totta kai se herättää aina kiinnostusta. Se on fakta.

– Mielestäni se on vain testamentti seuralle, pelaajille ja taustaryhmälleni, miten hyvin olemme tehneet asioita, että jonkun nimi tulee esiin siellä spekulaatioissa.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
🗣️ Simo Valakari: "Motherwell-spekulaatioissa ei ole mitään konkretiaa"

⭐ KuPS:n päävalmentaja antoi kommenttinsa viime päivien aikana liikkuneisiin huhuihin.

#KuPS #Veikkausliiga #UECLfi #Banzai