Manchester Unitedin legendaarinen maalivahti Peter Schmeichel vieraili maanantai-iltana Man Unitedin ja Liverpoolin välisen ottelun jälkeen Ville Kuusisen ja Jussi Jääskeläisen vieraana Elisa Viihde Viaplayn lähetyksessä.

United nappasi yllättäen komean 2-1-voiton Liverpoolista ja avasi kauden pistetilinsä. Unitedin maaleista vastasivat Jadon Sancho (katso osuma jutun lopusta) sekä Marcus Rashford. Liverpoolin kavennuksen viimeisteli Mohamed Salah.

Cristiano Ronaldo on ollut kesän kuuma aihe. Ronaldo vietti pitkän kesäloman erikoisluvalla ja hän on ollut toistuvien siirtohuhujen kohteena. Huhut ovat kertoneet, ettei Ronaldo olisi tyytyväinen Old Traffordilla ja haluaisi siirron muualle. Liverpoolia vastaan Ronaldo tuli 86. minuutilla kentälle aloittaen pelin penkiltä.

Schmeichel aloitti puhumaan Ronaldosta. Nopeasti puhe kääntyikin Suomen pääministeri Sanna Mariniin, joka on ollut viime aikoina otsikoissa, kun videot hänen juhlimisestaan vuotivat julkisuuteen. Schmeichel antoi yhtäkkiä kesken haastattelun tukensa Marinille.

– Rakastan Ronaldoa, kuten rakastan myös teidän pääministeriänne (Sanna Marinia). Mielestäni hän on upea. Se aihe on levinnyt ympäri maailman. Tanskassa olemme seuranneet hänen saamaa kritiikkiä ja mietimme, että mitä ihmettä? Hän piti vähän hauskaa, mitä pahaa siinä on?

Sitten Ronaldoon. Schmeichelin mielestä Ronaldo on tärkeä palanen Man Unitedia, vaikka huhumylly pyöriikin ympärillä.

– Hän tuli takaisin ilman että oli mukana harjoituskaudella. Me tiedämme, ettei sillä ole samaa merkitystä, vaikka harjoittelet omalla ajallasi. Kun sinulla ei ole pelejä alla, se ottaa aikaa. Siinä menettää vähän yhteyttä pelikavereihin. Sen löytää taas vain pelaamalla.

Schmeichel muistutti, että viime kaudella Ronaldo oli Unitedin paras maalintekijä. Ronaldo teki Valioliigassa 18 osumaa, ja kaikki kilpailut mukaan lukien 24 täysosumaa.

– Hän on arvokas pelaaja. Hän teki jotain 25 maalia viime kaudella. Missä olisimmekaan ilman niitä maaleja? Toivon todella, että hän haluaa jäädä ja toivon, että hän löytää taas huippukuntonsa. Kun lisää Ronaldon vielä tuohon, mitä tänään (maanantaina) nähtiin, Unitedilla on positiiviset ajat edessään, Schmeichel sanoi.

Katso Schmeichelin haastattelu alla olevalta videolta. Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.