Turkulaisseura FC Inter tiedotti tänään keskiviikkona verkkosivuillaan, että seuran suomalaislupaus Iiro Mendolin siirtyy Hollannin pääsarjaseura FC Groningeniin.

Vasta 16-vuotias Mendolin kävi keväällä Groningenin testileirillä näyttämässä taitojaan ja teki hollantilaisseuraan vaikutuksen. Groningen hankki Mendolinin pysyvällä sopimuksella ja maksaa Interille siirtokorvauksen teinitähdestä.

– Olemme todella iloisia, että olemme pystyneet auttamaan Iiroa kehittymään pelaajana, mikä lopulta mahdollisti tämän siirron, Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Tämä on erinomainen esimerkki strategiastamme, jossa olemme pyrkineet yksilöiden kehittämiseen joukkueharjoittelun ohella. Talenttivalmentaja Timo Paasolaisella on ollut tässä iso rooli. Timo viettää kentällä paljon aikaa yksilöiden kanssa ja keskittyy tekemään niitä asioita, mitkä joukkueharjoituksissa jää vähemmälle huomiolle.

Mendolin on tuttu kasvo Suomen juniorimaajoukkueista. Keskikenttäpelaaja on esiintynyt alle 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueissa yhteensä yhdeksän kertaa. Mendolin on myös mukana Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueryhmässä, joka aloittaa urakkansa Pohjoismaiden avoimessa mestaruusturnauksessa huomenna torstaina kisaisäntä Norjaa vastaan.

Lähde: FC Interin verkkosivut