Borussia Dortmundilta nähtiin uskomaton sulaminen kotiyleisönsä edessä lauantain Bundesliiga-kierroksella.

Kautensa kahdella voitolla aloittanut Dortmund johti ottelua Julian Brandtin ja Raphaël Guerreiron maaleilla 2-0, kun varsinaista peliaikaa oli enää kaksi minuuttia jäljellä. Kolmas peräkkäinen voitto näytti jo itsestäänselvältä, mutta loppuhetkillä tapahtui jotain todella kummallista.

Vierasjoukkue Werder Bremenin Lee Buchanan kavensi pelin 2-1:een, kun pelikello näytti 89. minuuttia. Lisäaikaa annettiin viisi minuuttia, ja sen aikana täysi pistepotti vaihtoi omistajaa.

Niklas Schmidt puski pelin tasoihin ajassa 90+3, ja lisäajan viidennellä minuutilla Oliver Burke kruunasi Werder Bremenin mielettömän kirin laukomalla vieraiden 3-2-voittomaalin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Täysin uskomaton nousu Werder Bremeniltä Dortmundin vieraana! 😳

89' 2-1 Buchanan
90+3' 2-2 Schmidt
90+5' 2-3 Burke

Tästä vielä Bremenin maalit @VilleKuusinen:n tulkitsemana, olipahan matsi!

#bundesliga #bulifi

Werder Bremenin loppukiri hakee vertaistaan. ESPN:n tilastojen mukaan vastaavasta tilanteesta, vastaavassa ajassa, ei olla noustu voittoon 13 vuoteen Euroopan TOP5-sarjoissa (Valioliiga, Bundesliiga, Serie A, La Liga, Ligue 1) – tasoihinkin vain 18 kertaa.

ESPN Stats & Info

@ESPNStatsInfo
With a 3-2 comeback win over Dortmund, Werder Bremen is the first team in the last 13 seasons of the Top 5 European leagues to win when trailing by multiple goals entering the 89th minute. Teams were previously 0-8511-18 (W-L-D) under such circumstances.