Donny van de Beek siirtyi Ajaxista Manchester Unitediin kaksi vuotta sitten.

25-vuotias keskikenttäpelaaja ei ole missään vaiheessa onnistunut nappaamaan itselleen avauskokoonpanon roolia Manchester Unitedissa. Van de Beek on ennemminkin jäänyt täysin olemattomalle vastuulle, vaikka hänestä maksettiin 40 miljoonaa euroa.

Van de Beek vietti viime kauden jälkimmäisen puoliskon lainalla Evertonissa, mutta laina epäonnistui loukkaantumisen vuoksi.

Kuluvalla kaudella van de Beek on pelannut Erik ten Hagin alaisuudessa vaivaiset 19 minuuttia.

Van de Beekin entinen agentti Guido Albers käväisi #DoneDeal -podcastin haastattelussa ja puhui pelaajan tilanteesta Manchester Unitedissa.

– Hän harjoitteli kymmenen tuntia päivässä osoittaakseen olevansa hyvä pelaaja. Näin van de Beekin pettyneen siihen, miten seura kohteli häntä. Näin läheltä myös sen, miten van de Beek yritti kääntää tilanteen päälaelleen. Sitten Manchester United ei päästänyt häntä lähtemään toistamiseen seurasta. Se oli kaiken loppu, Albers totesi.

– Hollannissa Donny sai jatkuvasti kunnianosoituksia ja kiitoksia. Hän oli hyvin suosittu pelaaja kannattajien keskuudessa. Manchester Unitedissa hän ei päässyt koskaan pelaamaan. Hänen ja seuran välit ovat menneet pahempaan suuntaan.

– Van de Beek joutui kilpailemaan pelipaikasta Paul Pogban kanssa. Pogba tuli myöhässä harjoituksiin, pahoitteli käytöstään ja hänet päästettiin taas pelaamaan, vaikka penkillä odotti kymmenen tuntia päivässä harjoitellut nuorukainen, joka halusi osoittaa olevansa riittävän hyvä.