HJK:n kannattajayhdistys Klubipääty kiistää rasistisen huutelun torstain Metroderbyssä Honkaa vastaan.

Erotuomari Mohammed Al-Emara keskeytti Tapiolan urheilupuistossa pelatun ottelun minuuteiksi, koska katsomosta olisi kuulunut rasistista kieltä. LUE LISÄÄ! .

Al-Emara oli kuullut Hongan fysioterapeutilta, että katsomosta olisi kuulunut apinaääntelyä. Rasistinen ele olisi kohdistunut Hongan Edmund Arko-Mensahiin.

– Hongan taustahenkilöltä, fysioterapeutilta, tuli meille tieto sen jälkeen, kun hän oli kävellyt Arko-Mensahin kanssa lähellä HJK:n penkkiä, että hän olisi kuullut kannattajilta jotain apinaääntelyä. Kukaan erotuomaristosta ei kuullut sitä, Al-Emara kertoi ottelun jälkeen Helsingin Sanomille.

HJK:n kannattajien mukaan rasistista käyttäytymistä ei tapahtunut heidän katsomossaan.

– Paikalla olleiden Klubipäätyläisten todistusten mukaan Honka-ottelussa käytettiin karskia kieltä, mutta väitettyjä rasistisia huutoja kukaan ottelussa olleista kannattajista ei kuullut huudettavan, Klubipääty kirjoitti Twitterissä.

– Klubipääty on aina ollut johdonmukainen sen suhteen, että rasismia ei suvaita missään muodossa. Tätä on järjestelmällisesti korostettu yhteisön sisällä jo pitkälti yli vuosikymmenen ajan.

Honka voitti torstain derbyottelussa HJK:n 3-1-lukemin.