FC Honka voitti Helsingin Jalkapalloklubin torstaina kotikentällään 3-1 Veikkausliigan ylemmän loppusarjan ottelussa.

Kärkipään kamppailu sai todella ikävän siväjuonen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa vartti. Erotuomari Mohammad Al-Emara laittoi ottelun hetkeksi tauolle, koska katsomosta oli ilmeisesti kuulunut rasistista huutelua. Stadionilla kuulutettiin, että peli voidaan keskeyttää lopullisesti, jos huutelu jatkuu.

Ruudun selostaja Velja Engströmin mukaan HJK:n kannattajakatsomosta reagoitiin kuulutukseen vihellyksin

– Tuomarilta tuli vain viesti, että odotetaan kuulutusta, ja sitten hän sanoi, että tästä tulee ensin varoitus ja toisesta olisimme kaikki menneet [kentältä] ulos. Tuo (rasismi) ei ikinä kuulu mihinkään, kommentoi HJK:n kapteeni Miro Tenho ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Ottelu oli välikohtauksen sattuessa 2-1 Hongan hyväksi.

HJK siirtyi 35. minuutilla kulmapotkusta johtoon, kun Nassim Boujellabin keskitys tavoitti Arttu Hoskosen, joka puski pallon verkkoon.

Honka tuli tasoihin vajaan tunnin kohdalla nopeasta vastahyökkäyksestä. Rui Modesto sai pallon keskikentällä purusta ja pyyhälsi kahden HJK:n pelaajan ohi ennen kuin tarjoili ulkosyrjällä läpisyötön Edmund Arko-Mensahille. HJK:n maalivahti Conor Hazard sai kätensä vedon tielle, mutta Arko-Mensahin kuti painui silti sisään.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin 20 minuuttia, kun Hongalle vihellettiin pilkku. Jukka Raitala ja Rui Modesto hyppäsivät taistelemaan pääpallosta, ja portugalilaislaituri jäi tilanteen jälkeen pitelemään kasvojaan nurmen pintaan. Honka sai rangaistuspotkun ja Raitala keltaisen kortin. Vetovastuun otti Agon Sadiku, joka iski kauden 11. osumansa.

Lisäajalla Honka tyylitteli vielä hienon maalin erikoistilanteesta. Espoolaiset saivat vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta, mutta Lucas Kaufmann ei hakenutkaan vetoa, vaan syötti pallon muurin ohi Dražen Bagarićille, joka jallitti vielä yhden HJK-pelaajan ennen kuin latasi pallon verkkoon.

HJK jatkaa tuloksesta huolimatta sarjakärjessä, viisi pistettä edellä Kuopion Palloseuraa, joka on pelannut ottelun vähemmän. Kolmantena majaileva Honka taas nousi kolmen pisteen päähän KuPS:sta.