Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo jätti tänä kesänä saksalaisen Bayer Leverkusenin taakseen ja siirtyi Italian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Venezia FC:n riveihin.

Moni odotti viime kauden jälkeen, että Pohjanpalon, 27, pelit jatkuisivat pääsarjatasolla jossain päin Eurooppaa. Hän vietti viime sesongin lainalla turkkilaisessa Çaykur Rizesporissa, jolle hän iski 33 ottelussa yhteensä 16 osumaa. Maalipörssin kärki jäi vain neljän osuman päähän.

Pohjanpalon seuraksi valikoitui kuitenkin Venezia, joka putosi täksi kaudeksi toiselle sarjaportaalle jäätyään Serie A:ssa vihoviimeiseksi. Suomen maajoukkuehyökkääjä kertoo Palloliiton sivuilla, mikä vei hänet Lagunarin riveihin.

– Koko siirtoikkunan ajan oli paljon kiinnostusta ympäri Eurooppaa ja maailmaa: Bundesliigasta, Ranskan liigasta, Espanjasta ja Serie A:sta, oikeastaan kaikista eurooppalaisista huippusarjoista.

– Totta kai se, mitä Leverkusen pyysi siirtokorvausta, oli monelle se suurin este liitettynä siihen, mitä omat palkkavaatimukseni olivat. Se tavallaan eliminoi aika paljon seuroja pois.

– Loppujen lopuksi muutama hyvä seura oli loppuvaiheessa mukana. Veneziaan loppujen lopuksi päädyin. On kyse mielenkiintoisesta projektista. Valitettavasti seura tippui viime vuonna Serie B:hen, mutta meidän tavoitteenamme on nousta Serie A:han mahdollisimman nopeasti.

– Uudet omistajat ovat tulleet seuraan muutama vuosi takaperin ja oikeastaan kaikki on laitettu uusiksi. Uusi treenikeskuksemme taitaa valmistua parin kuukauden päästä ja kunnianhimo on korkealla. Meillä on tosi nuori jengi, ja he halusivat vähän kokeneemman ja vanhemman pelaajan mukaan. Pääsen isoon rooliin seurassa. Koko paketti, joka tässä oli, kuulosti parhaimmalta. Taloudelliset vaatimuksetkin pystyttiin täyttämään. Sen takia tänne tultiin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Veneziassa Pohjanpaloa odottivat maajoukkueesta tutut maalivahdit Jesse Joronen ja Niki Mäenpää. Seuraa edustaa myös Ilveksen entinen tähtipelaaja Lauri Ala-Myllymäki, mutta hän pelaa parhaillaan lainalla Triestinassa.

– Sillä (muilla suomalaisilla) oli iso merkitys. He tiesivät, millaista italialainen futis on. Italia on myös maana sellainen, että asiat eivät aina suju niin kuin niiden pitäisi. Jesse pystyi varmistamaan minulle, että Veneziassa asiat toimivat. Siinä auttaa se, että seuralla on amerikkalaiset omistajat.

– Sen huomaa, että seuraa johdetaan hieman eri tavalla kuin muita italialaisia seuroja – ainakin Jessen sanojen mukaan. Se auttoi asiassa, ja mikäs sen parempaa kuin pelata samassa jengissä oman bestmanin kanssa!

Pohjanpalo on ehtinyt pelata Veneziassa kolme ottelua ja kirjauttaa itselleen yhden maalisyötön. Italialaisseuran kannattajat ottivat Pohjanpalon välittömästi omakseen.

– Muut pelaajat sanoivat, että olen ensimmäinen pelaajamme, joka on saanut heti ensimmäisessä pelissä oman kannatuslaulun! En tiedä, mitä fanit olivat tutkineet, mutta oli hieno fiilis. Olin ollut seurassa kaksi päivää, olin saman tien kokoonpanossa mukana ja lämmittelyssä fanit huusivat omaa nimeäni. Tuli tervetullut olo.

Pohjanpalo luottaa siihen, että hänelle on luvassa iso rooli uudessa joukkueessaan.

– Koutsilta tulee paljon luottoa ja hän odottaa minulta paljon. Hän odottaa maaleja ja että pystyn nostamaan pelimme tasoa. Tykkään systeemistä, jolla pelaamme. Saan olla keskushyökkääjänä ja keskittyä omiin vahvuuksiini: maalintekemiseen ja boksissa olemiseen ja välillä saan olla linkkinä hyökkäyksessä. Kun pallo tulee minulle, pystyn tiputtelemaan sitä pelikavereille lähelle.