Kuopion Palloseura kohtaa tänään, keskiviikkona, itävaltalaisen St. Pöltenin naisten Mestarien liigan karsintojen toisen kierroksen avausottelussa.

Otteluparin voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen, johon yksikään suomalaisjoukkue ei ole naisten puolella toistaiseksi selvinnyt.

Kansallisen Liigan mestaruuden viime vuonna voittanut KuPS pääsi tähän vaiheeseen kaatamalla elokuussa karsintaturnauksessa liettuelaisen Gintran ja belgialaisen Anderlechtin.

Mestarien liigan lohkovaiheessa jaossa on hyvin merkittäviä rahasummia. Jo pelkästään pääsy lohkoon toisi 400 000 euroa, minkä lisäksi jokaisesta voitosta tulisi 50 000 euroa ja jokaisesta tasapelistä 17 000.

KuPS:n päävalmentaja Ollipekka Ojala kävi viikonloppuna Itävallassa paikan päällä tarkkailemassa St. Pöltenin otteita.

– Me olemme saaneet riittävästi tosi hyvää infoa vastustajasta. Kolme-neljä peliä on nähty videolta. St.Pölten on hyökkäysorientoitunut joukkue, jolla on hyvät hyökkääjäpelaajat. He ovat hyviä myös erikoistilanteissa, paineen alla he eivät sen sijaan ole ihan parhaimmillaan eikä puolustuspelaaminen ole ihan niin organisoitua, kommentoi Ojala KuPS:n sivuilla.

– St.Pölten on urheilullinen joukkue. Molemmat joukkueet ovat hyökkäysvoittoisia, joten vauhtia varmasti riittää molempien halutessa tehdä maaleja. En usko mihinkään maalittomaan tasapeliin, sillä molemmat joukkueet haluavat hyökätä omilla ehdoillaan.

– On helpompaa säätää omaa pelaamista osaotteluiden välissä kuin yhden pelin keskellä. Oletettavasti tästä tulee tämän kauden kovin peli ja kaksiosaisuus tuo siihen oman pienen lisänsä. Tämä ottelupari on myös pelaajille ikkuna Eurooppaan. Tämä on yksi tekijä, joka kuuluu näihin europeleihin.

Kuopion Väre Areenalla pelattava ottelu alkaa kello 18.30 ja näkyy suorana Yle Areenasta. Lähetys alkaa kymmenen minuuttia ennen aloitusvihellystä, ja pelin selostaa Juuso Ikonen.

KuPS Naisten edustusjoukkue

@KuPSNaiset
💛🖤 EUROPELIPÄIVÄ!

⭐ Haaste on suuri - mutta niin on mahdollisuuskin!

🏆 UEFA Women's Champions League | 2. kierros
🇫🇮 KuPS-St. Pölten 🇦🇹
🏟️ Väre Areena
⏰ 18.30

🎫 Liput peliin myy @tiketti.fi:
tiketti.fi/kups-skn-st-po…

#KuPS #UWCL #KansallinenLiiga #Banzai