Royston Drenthe oli Real Madridissa kirjoilla vuodet 2007-12.

Vasen laitahyökkääjä pelasi seurassa lopulta 65 ottelua ja oli voittamassa La Ligan mestaruutta keväällä 2008.

Drenthe ei missään vaiheessa noussut Real Madridissa suureen rooliin, vaikka potentiaalia oli vaikka mihin. Kentän ulkopuolinen elämä vei Hollannin A-maajoukkueessa yhden ottelun pelanneen Drenthen mielenkiinnon.

Nykyään Espanjan amatöörisarjoissa pelaava Drenthe on usein todennut julkisuudessa katuvansa käyttäytymistään Real Madridissa. Drenthe oli usein madridilaismedian otsikoissa muun muassa bilettämisen vuoksi.

La Gazzetta dello Sport haastatteli 35-vuotiasta Drentheä.

– En ollut valmis olemaan ammattilaisjalkapalloilija. Ajattelin olevani kuin Jumala. Pidin myös bilettämisestä. Jos haluat pysyä huipputasolla, et voi yhdistää näitä asioita.

– Olin 20-vuotiaana urani huipulla. Se oli hullu fiilis, jota on vaikea selittää. Galácticojen (Real Madridin tähtisikermä) pukukoppiin pääseminen oli unelmani. Ne ovat muistoja, joita en koskaan unohda ja ne pysyvät aina sydämessäni.

Drenthe ei ymmärtänyt Real Madridiin siirtyessään, että elämäntapojen oli muututtava välittömästi.

– On olemassa jalkapalloilullinen elämä ja sitten henkilökohtainen elämä. Niitä voi yhdistää keskenään tiettyyn pisteeseen saakka. Minulle vaikeinta oli ymmärtää, että minun piti muuttaa elämäni välittömästi. Myöhemmin olen ymmärtänyt, etten käyttäytynyt Real Madridissa asiallisesti. Tein virheitä. Elämä on lyhyt ja sinun on oltava ammattimainen.