HJK ja Real Betis iskevät yhteen torstai-iltana Töölössä Bolt Arenalla Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskierroksella. Ottelu käynnistyy klo 19.45.

La Liga -kauden upeasti aloittanut Betis matkusti Helsinkiin keskiviikkona.

Joukkueen päävalmentaja Manuel Pellegrini kertoi suosivansa rotaatiota Eurooppa-liigassa. Betis pelaa torstaisin Eurooppa-liigassa ja siten pelaa sarjaottelut sunnuntaina. Betis palaa Espanjaan vasta perjantain puolella, joten avainpelaajat saattavat levätä sarjaotteluita varten.

– Henkilökohtaisesti ajattelen, että kun pelaamme torstaisin ja palaamme Espanjaan vasta perjantain puolella, niin voidaksemme kilpailla sunnuntaina voimme yhden kerran peluuttaa ykköskokoonpanoa Eurooppa-liigassa, mutta emme kuutta kertaa. Käytän mielummin rotaatiota.

Joukkueen ykköstähti Nabil Fekir on sivussa lihasvamman vuoksi. William Carvalhon pelikunto on auki. Keskikentän avainpelaaja on silti matkustanut Suomeen ja saattaa pelata illalla.

– Fekir ei pelaa, koska hän ei matkustanut Suomeen. Fekirillä on lihasvamma ja hän on sivussa vahvuudestamme 3-4 viikon ajan. William Carvalho matkusti Helsinkiin ja on kokoonpanossamme, joten hän voi pelata.

Pellegrini tiedostaa Bolt Arenan tekonurmikentän aiheuttavan haasteita Betisille. Siihen on totuttava nopeasti.

– Olemme varsin normaalissa ilmastossa. Jos olisimme tulleet tänne marraskuussa, olisi se eri asia. Tekonurmikenttä on meille jotain uutta, sillä sellaista ei käytetä Espanjan sarjoissa. Meidän on totuttava siihen, koska emme voi myöhemmin etsiä tekosyitä. Toivottavasti totumme kenttään nopeasti ja olemme tarpeeksi keskittyneitä saadaksemme kolme pistettä mukaamme.

Pellegrini tiedostaa, millainen joukkue asettuu vastaan torstai-iltana.

– Olemme nähneet kaikki HJK:n karsintaottelut ja myös jonkun kotimaisen sarjan ottelun. HJK on hyvin fyysinen ja intensiivinen joukkue. HJK on täällä suuri joukkue, joka siten pelaa jatkuvasti voitosta ja on tottunut pelaamaan hyökkäävää jalkapalloa. Meidän on oltava keskittyneitä puolustuksessa, jotta emme päästä maaleja. Meidän on myös yritettävä aiheuttaa HJK:lle ongelmia pallon kanssa, vaikka he puolustavatkin hyvin omalla kenttäpuoliskollaan.

Kaikki HJK:n Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelut näkyvät maksullisesta Elisa Viihde Viaplaysta sekä maksullisilta V Sportin kanavilta.