HELSINKI. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on valinnut joukkueensa Nations Leaguen ratkaiseviin otteluihin Romaniaa ja Montenegroa vastaan.

Suomi kohtaa ensin kotonaan perjantaina 23.9. Romanian, jonka jälkeen joukkue matkustaa Montenegroon, jossa pelataan maanantaina 26.9. Kansojen liigan lohkovaiheen viimeinen ottelu.

Joukkueessa on mukana nyt 25 pelaajaa. Sauli Väisänen jäi viime hetkellä pois. Kanerva vahvisti, että joukkuetta tullaan vielä täydentämään luultavasti yhdellä topparilla. Myös Jesse Joronen jäi viime hetkillä sivuun loukkaantumisen takia.

Mukana on kaksi debytanttia, maalivahti Viljami Sinisalo sekä HJK:n toppari Arttu Hoskonen. Lisäksi paluun tekevät pienen tauon jälkeen HJK:n Pyry Soiri, Augsburgissa hyvin vastuuta saanut Fredrik Jensen sekä Lillestrømin Kaan Kairinen.

HJK:ssa isoja minuutteja pelannut Jukka Raitalaa ei joukkueeseen valittu. Raitalan, 33, ympärillä on ollut kysymyksiä siitä, jatkuuko hänen maajoukkueura vielä.

– Jukan kanssa on käyty keskusteluja. Hän ei ole nyt mukana, mutta katsotaan mitä tietoa sieltä tulee lähitulevaisuudessa, Kanerva sanoi salamyhkäisesti.

Suomen joukkue

Maalivahdit
Lukas Hradecky
Carljohan Eriksson
Viljami Sinisalo

Puolustajat
Robert Ivanov
Miro Tenho
Leo Väisänen
Richard Jensen
Arttu Hoskonen
Nikolai Alho
Jere Uronen
Pyry Soiri
Ilmari Niskanen
Mikael Soisalo

Keskikenttä
Glen Kamara
Rasmus Schüller
Robert Taylor
Lucas Lingman
Robin Lod
Onni Valakari
Kaan Kairinen
Fredrik Jensen

Hyökkääjät
Marcus Forss
Joel Pohjanpalo
Teemu Pukki
Benjamin Källman

Suomen tulokset ja lohkon tilanne

Mahdollisuudet lohkovoittoon ovat enää minimaaliset. Neljän ottelun jälkeen Suomi on sarjataulukossa kolmantena, neljä pistettä kärjessa olevaa Bosnia ja Hertsegovinaa perässä. Suomi tarvitsee siis vähintäänkin täyden pistepotin kahdesta viimeisestä ottelustaan, minkä lisäksi muilta joukkueilta vaaditaan ristiinpelaamista.

Panoksia Suomella silti riittää, sillä putoaminen C-liigaan on vielä täysin mahdollista, mikäli pisteitä ei ropise viimeisistä otteluista. Nations Leaguen lohkovoittajat nousevat A-liigaan, minkä lisäksi he etenevät tulevien EM-karsintojen jatkokarsintaan. Lohkon viimeinen putoaa C-liigaan.

Myös EM-karsintojen korijaon kannalta viimeisillä otteluilla on suuri merkitys.

# Joukkue O V T H M P
1 Bosnia ja Hertsegovina 4 2 2 0 6-4 8
2 Montenegro 4 2 1 1 6-3 7
3 Suomi 4 1 1 2 5-5 4
4 Romania 4 1 0 3 1-6 3
PVM Ottelu Tulos
14.06.2022 21:45 Bosnia ja HertsegovinaSuomi 3-2 (2-2)
11.06.2022 21:45 RomaniaSuomi 1-0 (1-0)
07.06.2022 19:00 SuomiMontenegro 2-0 (2-0)
04.06.2022 19:00 Suomi – Bosnia ja Hertsegovina 1-1 (1-0)

 

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐉𝐨𝐮𝐤𝐤𝐮𝐞𝐞𝐧𝐣𝐮𝐥𝐤𝐢𝐬𝐭𝐮𝐬 – 𝐒𝐪𝐮𝐚𝐝 𝐚𝐧𝐧𝐨𝐮𝐧𝐜𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭! | 🇫🇮🇷🇴🇲🇪 | UEFA Nations League jatkuu – Ratkaisuottelut edessä! Mitä mieltä olet valinnoista? 🦉💬

#Huuhkajat #NationsLeague #UNLfi #MeOlemmeSuomi