HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja julkisti keskiviikkona joukkueensa tuleviin Nations Leaguen otteluihin. Samalla Kanerva antoi päivityksen Jasin Assehnoun, Robin Tihin sekä Malick Thiawin tilanteista.

Jasin Assehnoun jäi jo viime toukokuussa pois Huuhkajista, koska halusi miettiä maajoukkue-edustustaan. Assehnoun on pelannut Suomen paidassa kahdessa harjoitusottelussa, mutta virallisia pelejä ei vielä tilillä ole. Näin ollen Assehnoun voi vielä vaihtaa edustusoikeuttaan Marokon paitaan.

Marokko on mukana marras-joulukuussa käynnistyvässä Qatarin MM-lopputurnauksessa. Kanerva kertoi, että Assehnoun on päätöksensä maajoukkue-edustamisen suhteen tehnyt.

– Olemme keskustelleet jo pidemmän aikaa. Hänellä on mahdollisuus edustaa Marokkoa, ja hän on päättänyt satsata siihen. En tiedä, tuleeko valintaa kisoihin, mutta hän on nyt tehnyt tämän päätöksen, Kanerva kertoi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Toinen mielenkiintoinen nimi on Schalkesta AC Milaniin suurella siirtosummalla kesän aikana siirtynyt toppari Malick Thiaw. Kanervan mukaan Thiawin kohdalla tilanne on vielä A-maajoukkueen edustamisen suhteen auki, vaikkakin juuri nyt keskittyminen on Saksan puolella.

– Olin häneen yhteydessä. Saksa on U21:n EM-lopputurnauksessa, ja hän haluaa kokea ne kisat. Hän ei vielä poissulkenut mahdollisuutta liittyä A-maajoukkueeseen, mutta ei ollut ainakaan vielä valmis liittymään. Hän on hyvä pelaaja, joka sai sopimuksen AC Milaniin. Katsotaan, miten ura siellä etenee. Mielenkiintoinen pelaaja, Kanerva kommentoi Thiawia.

Pikkuhuuhkajissa tutuksi tullut toppari Robin Tihi on myös pelaaja, jolla on mahdollisuus vielä edustaa joko Suomea tai Ruotsia. Tihin kohdalla A-maajoukkuekomennus ei ollut vielä ajankohtainen.

[readmore from=huuhkajat]

– Ihan varmasti hän on kiinnostunut. Tosi tarkkaan seurasin hänen otteitaan, mutta viimeaikaiset pelit eivät vielä ihan antaneet sellaista signaalia, että olisi kutsu lähtenyt. Hän on kyllä tarkkailussa. Tässä on monia muitakin U21:n pelaajia, jotka olivat isolla listalla. Paljon mietin sitä, pitäisikö näitä nostaa mukaan. Nämä ovat sen verran tärkeät matsit, että tässä ei nyt hirveästi kokeiluja aleta tekemään. Näistä peleistä pitää saada hyvät tulokset.

Uusia nimiä saatetaan nähdä Huuhkajissa myöhemmin.

– Marraskuulle on suunniteltu kaksi maaottelua. Se on sellainen paikka, jossa voi antaa niitä näyttösaumoja. Lisäksi on suunnitteilla leiri tammikuulle. Jos mietitään näitäkin pelaajia, niin moni on saanut ensikosketuksen Huuhkajiin tammikuun leirillä, Kanerva sanoi.

LUE MYÖS: