HELSINKI. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen oli todella lähellä voittomaalia Romaniaa vastaan. Viimeistely kuitenkin epäonnistui ja pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

Kairinen tuli vaihdosta sisään 88. minuutilla, kun Rasmus Schüller loukkasi itseään. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva vahvisti lehdistötilaisuudessa, että Schüllerilla kramppasi reidet, mutta vamma ei ollut vakava.

Kairinen ei ehtinyt pitkään olla kentällä, kun hän oli jo käynnistämässä nopeaa vastahyökkäystä ja päättämässä sitä.

Kairinen syötti pallonriiston jälkeen taidokkaasti Lucas Lingmanille, joka lähetti Benjamin Källmanin pystyyn. Kairinen lähti saman tien juoksemaan täydellä vauhdilla kohti Romanian maalia. Lopulta pallo tuli kuin tulikin juuri siihen, mihin pitikin, mutta viimeistely epäonnistui.

– Pallo pelattiin laitaan. Benjamin pääsi laidasta läpi, näin että minulla on mahdollisuus jatkaa juoksua boksiin. Tuli täydellinen pallo Beniltä, mutta osuin huonosti palloon. Se harmittaa, etten siitä saanut sisään, Kairinen kertoi SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

Kairinen teki todella pitkän täysvauhtisen juoksun boksiin. Viimeinen silaus jäi vain puuttumaan.

– Se tuli vähän yllättäen. Siinä oli aika paljon romanialaisia edessä, ja silti se tuli niin hyvin siihen minulle. Tilanteet tulevat nopeasti, enkä saanut sitten jalan asentoa ihan täydelliseksi, mutta kyllä se oli todella hyvä maalintekopaikka.

– Eipä se (pitkä juoksu) siinä vaiheessa tuntunut jaloissa. Ajattelin vain, että käyn tekemässä maalin. Sain vain enemmän energiaa, että nyt päästään hyökkäykseen ja voidaan voittaa tämä peli, Kairinen muisteli.

Suomi ei onnistunut luomaan kovinkaan montaa maalintekopaikkaa. Teemu Pukin osuman lisäksi vaaralliset tekopaikat olivat vähissä. Kairisen paikan jälkeen Robert Ivanov pääsi viime hetkillä puskemaan kulmapotkusta, mutta Romanian puolustus selvitti tilanteen maaliviivalta.

– Meillä oli peli mielestäni ihan hyvin kontrollissa. Olimme paljon pallossa, mutta ne vaarallisimmat paikat jäivät luomatta. Niitä olisi kaivattu enemmän, Kairinen myönsi.

Kairinen oli edellisen kerran Huuhkajien mukana reilu vuosi sitten. Paluu maajoukkuepaitaan kotiyleisön edessä oli upea kokemus, vaikka tulos ei ollut toivotunlainen.

– Ihan mahtava fiilis oli päästä pelaamaan. Ystävät, perhe ja 20 000 suomifania kannustamassa, niin on se aika spesiaalia, Kairinen totesi.

Suomi kohtaa Kansojen liigan viimeisessä ottelussa Montenegron vieraissa ensi maaanantaina.

LUE MYÖS: