AC Oulun hyökkääjää Rasmus Karjalaista jäi kaivelemaan se, että hänen joukkueensa jäi Veikkausliigan alempaan loppusarjaan.

Laivastonsiniset vietti yli puolet Veikkausliigan runkosarjasta kuuden parhaan joukossa, mutta lipsui loppusuoralla seitsemänneksi.

Karjalainen, 26, sanoi Suplan Veikkausliiga-podcastissa, että hänen korvissaan särähtää hieman alemman loppusarjan virallisena nimenä tunnettu Haastajasarja.

– Pahalta kuulostaa tuo nimi, en ole ikinä tykännyt tuosta nimestä Haastajasarja. Ottaa koville, jos meidän joukkuetta pitää jonkinlaisena haastajana. Olemme kyllä täysmittaisia kilpailijoita tässä.

– Harmittaa, että ollaan alemmassa loppusarjassa. Isot oli tavoitteet, että oltaisiin ylemmässä loppusarjassa. Ei se paljosta jäänyt kiinni. Mutta se on jossittelua, nyt täytyy kääntää kaikki katseet siihen, että otetaan alemmasta loppusarjasta voitto ja mennään eurolopputurnaukseen kauden päätteeksi. Se on ainoa tavoite.

AC Oulun tuskaa lisää se fakta, että se olisi saattanut päästä ylempään loppusarjaan, jos se ei olisi syyllistynyt sääntörikkomukseen viime kuussa FC Interiä vastaan.

ACO voitti Interin 1-0, mutta sen kokoonpanossa ei ollut riittävää määrää Suomessa kasvatettuja pelaajia. Palloliiton säännöissä on määritelty, että joukkueiden ottelupöytäkirjaan nimetystä kokoonpanosta ainakin puolet on oltava SK-pelaajia, mutta ACO:lla tuo määrä ei toteutunut. Palloliitto hyväksyi Interin valituksen ja tuomitsi turkulaisille pelistä 3-0-voiton.

Inter eteni 32 pisteellä ylempään loppusarjaan ja AC Oulu jäi 30 pisteellä alempaan loppusarjaan. Kuudenneksi tullut SJK keräsi vain pisteen oululaisia enemmän.

Karjalainen myönsi, että Inter-tapaus lisäsi harmitusta kuuden parhaan ulkopuolelle jäämisestä.

– Onhan se ollut kova paikka, että se meni siinä. Se oli kauden tärkein ottelu ja kauden tärkeimmät pisteet menivät pahimmalle mahdolliselle [vastustajalle].

– Totta kai se ärsyttää, että kentällä me hoidettiin se ja se kääntyi kabinetissa loppujen lopuksi. Siitä on jo päästy yli, se harmitti tosi paljon silloin.

Karjalainen muistutti kuitenkin myös, että AC Oululla oli Inter-pelin jälkeenkin vielä saumoja kerätä tarvittavat pisteet ylempään loppusarjaan.

– Me pelattiin tosi hyvä peli ja Honka tasoitti viimeisellä minuutilla, lisäajan viimeisellä minuutilla. Me menetettiin voitto siinä ja sitten me ei saatu Lahtea vastaan maaleja, vaikka omasta mielestä se oli täydellinen dominanssi meille.

– Voidaan jossitella sillä kabinettipäätöksellä, mutta sen jälkeenkin pienellä lisähuolellisuudella se olisi ollut vielä meidän käsissä. Yhdestä pisteestä tuo vain jäi kiinni.

Alemmassa loppusarjassa on tällä kaudella hieman lisää jännitettävää, koska kuuden parhaan joukkoon yltäneet KuPS ja FC Inter pelaavat Suomen Cupin loppuottelussa. Näin ollen alemman loppusarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät mukaan eurolopputurnaukseen, jossa kisataan viimeisestä paikasta europeleihin.

– En tiedä, olisiko sillä lopulta ollut väliä, olisitko yläloppusarjan viides tai kuudes vai alaloppusarjan seitsemäs tai kahdeksas. En tiedä, onko sillä loppujen lopuksi kauden jälkeen isoa merkitystä. Joka tapauksessa pääsee siihen turnaukseen, jos pelaa hyvin, kommentoi Karjalainen.

– Se on meidän ainoa tavoite tälle kaudelle, mennään sinne ja haetaan sitä kautta europaikkaa. Onhan AC Oulu ottanut isoja askelia tässä. Jos miettii, että viime kausi oli nousukausi. Päättyi karsintojen kautta säilymiseen.

– Tällä hetkellä meidän ainoa luonnollinen tavoite on se europaikka. Se olisi seurahistorian eka europaikka. Olisihan se aika hienoa, uskon, että se jollain aikavälillä tulee. En pistäisi pahakseni, jos se tulisi jo tänä vuonna.