Barcelona pelasi kelpo ottelun tiistai-iltana Bayern Münchenia vastaan, vaikka hävisikin 0-2-lukemin. C Moren asiantuntija Mika Väyrynen ei säästellyt sanoissaan puhuessaan Barcelonan keskikentän puolustamisesta.

Barcelona loi ottelussa useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ontui. Barcelona loi maaliodottamaa kahden maalin edestä, kun kaksi osumaa tehnyt Bayern loi maaliodottamaa vain 1,6 maalin verran.

Varsinkin Bayernin toisessa maalissa Barcelonan keskikenttä oli pahasti tuuliajoilla. Bayern hyödynsi nopean tilanteenvaihdon ja Leroy Sané pääsi etenemään keskustasta aina maalintekoon saakka. Väyrysen mukaan Barcelonan keskikentällä oli isoja ongelmia puolustaessa.

Varsinkin Barça-kapteeni Sergio Busquets nousi tikunnokkaan.

– Tämä rupesi olemaan se hetki, kun Sergio Busquetsillä alkoi tulla väsy. Sitten ruvettiin prässäämään ihan väärissä hetkissä ihan vääriä pelaajia. Tämän jälkeenkin oli tilanteita, joissa Barcelonan keskikenttä oli ihan liian auki, ja varsinkin se toppareiden edessä oleva alue.

Barcelonan keskikentän pohjalla vuosien ajan operoinut 34-vuotias Busquets on alkanut saada enemmän ja enemmän kritiikkiä, varsinkin puolustamisestaan. C Moren Mestarien liiga -studion juontaja Petri Pasanen kysyikin Väyryseltä, vieläkö Busquets on avauksen arvoinen pelaaja Barcelonassa.

[readmore from=mestarien-liiga]

– Silloin kun Barcelona pitää palloa vastustajan kenttäpuoliskolla, hän on erittäin hyvä siinä. Hän pystyy purkamaan vastustajan prässejä erittäin hyvin.

– Mutta sitten kun tulee vastaan joukkueita, jotka lähtevät riiston jälkeen nopeasti, sitten alkaa jalka painaa, eikä hän kerkeä enää oikein puolustamaan niitä tiloja. Niissä hetkissä se näkyy. Hän on myös erittäin korttiherkkä tällä hetkellä. Jos mietitään Espanjan maajoukkuetta, kyllä Rodri menee pian ohi, Väyrynen antoi tuomionsa.

Bayern Münchenin avausmaali syntyi kulmapotkusta. Barcelona puolusti heikosti tilanteen ja Lucas Hernández pääsi puskemaan täysin vapaasti maalin edestä. Syyttävä sormi osui tällä kertaa Barcelonan tuoreeseen laitapakkiin Marcos Alonsoon.

– Alonso hukkaa täysin oman miehensä. Etualueella hirveän iso alue, josta Hernández pääsee puskemaan, Väyrynen totesi.

LUE MYÖS: