Barcelona on yksi kolmesta suurseurasta, jotka haluavat edelleen perustaa Euroopan Superliigan. Konkreettisia signaaleja sen toteutumisesta ei ole viimeisen vuoden aikana ilmaantunut. Tämän vuoksi esimerkiksi Florentino Pérezin mainospuheisiin on suhtauduttu sisäryhmän ulkopuolella viileän alentuvasti. Tänä viikonloppuna Barçan puheenjohtaja Joan Laporta koetti tarttua heidän puoltaan vastaan esitettyihin argumentteihin ja epäluuloihin.

– [Hanke] oli jo aika pitkällä siinä vaiheessa, kun minä menin Superliigaan mukaan Barçan edustajana. Minun vaatimukseni oli, että suljetusta liigasta on päästävä eroon. Meillä pitää olla Superliiga, [mutta] sen täytyy perustua meriitteihin, totesi Laporta ”Sonora-projektiin” liittyvän tapahtuman yhteydessä Marcan mukaan.

– Ja sitten toinen asia on, että meidän täytyy yhdistää se Superliiga kaikkien maiden pääsarjoihin. Minulle se on uskomattoman tärkeää. Uskon kaikkien maiden liigoihin ja minusta se olisi vakava virhe, jos Superliiga jättäisi [osan] sarjoista kokonaan ulkopuolelle.

– Luulen, että jos vain me isot seurat pelaisimme toisiamme vastaan, siitä tulisi puuduttavaa, toisti Laporta.

– Se on kaunista ja tervettä, että pienemmät joukkueet kaatavat isompiaan. Oli ainutlaatuista, kun Leicester voitti Englannissa. Se on jalkapalloa.

Kuvauksen perusteella Laporta vaikuttaa kurottavan kohti Mestarien liigaa.

– Superliiga on paranneltu [versio] Mestarien liigasta. [Koska] siinä on erittäin hyvä kilpailumuoto, siitä tulee varmasti vetovoimaisin kilpailu koko maailmassa.

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Laporta yrittää nyt kyniä kanan höyhen kerrallaan. Barcelonalla ei ole ollut mitään sitä vastaan, että Espanjan pääsarjan suurituloisimmat seurat jättävät liigan saamista tuloista muille vain murusia. Getafen, Celta Vigon tai Gironan on täysin mahdotonta rakentaa todellista kilpailutilannetta Barcelonaa ja Real Madridia vastaan, ja piilevä kuilu vain kasvaa.