Eilen perjantaina tuli täyteen 20 vuotta siitä, kun Cristiano Ronaldo teki ensimmäisen maalinsa aikuisten tasolla, Portugalin pääsarjan ottelussa Moreirensea vastaan. Sittemmin niitä on syntynyt 699 kappaletta vaan 700 rajapyykin rikkominen on osoittautunut oletettua hankalammaksi. Tällä kaudella Ronaldo ei ole tehnyt yhtään pelitilannemaalia. Meneillään on niin kiusallinen ajanjakso, että osa epäilee hänen uransa huipulla olevan ohitse.

Ronaldo on joutunut orientoitumaan uuteen tilanteeseen, mikä tarkoittaa sitä, että hän ei ole enää isojen voittojen takuumies. Manchesterin paikallisottelun Manchester Unitedin ja Manchester Cityn välillä hän seurasi kokonaan vaihtopenkiltä omaa vuoroaan saamatta. United-manageri Erik ten Hag sanoi julkisesti, että se oli hänen tapansa osoittaa kunnioitustaan Ronaldon upeaa uraa kohtaan; joukkue oli 0–4-tappioasemassa jo ottelun puolivälissä.

The Timesin Duncan Castles tietää kertoa, että suurelta yleisöltä salassa Ronaldo raivosi päätöksestä. Tämä olisi halunnut pelata.

Ronaldo ei ole tyytyväinen Ten Hagin työskentelytapoihin. Heidän kerrotaan olevan usein tukkanuottasilla näkemyserojensa takia. Ronaldo tapaa valittaa, että Unitedin peliä pitäisi kehittää eri suuntaan kuin mihin Ten Hag yrittää sitä ohjaamissaan harjoituksissa viedä.

Ronaldo kokee, että Ten Hag on liian jääräpäinen yrittäessään siirtää Ajaxiin iskostamansa pelitavan Unitediin. Jos Ten Hag onnistuu, hyökkääjien ei tarvitsisi tietoisesti keskittyä sijoittumiseensa pelin eri vaiheissa, vaan se tapahtuisi automaattisesti ennalta opeteltujen kuvioiden mukaisesti.

Paljastusjutun kirjoittanut Castles tiedetään Ronaldon pelaaja-agentin Jorge Mendesin mielipiteiden julkiseksi välittäjäksi. On käytännössä katsoen mahdotonta tietää, onko uutinen tosiasiasisältönsä puolesta kiistaton. Samalla on kuitenkin tiedostettava, että Mendesillä täytyy olla painava syy, miksi hän haluaa tällaista informaatiota yleisölle maapallon kaikkiin kolkkiin. Vielä muutama päivä sitten Ten Hag kertoi Ronaldon ”harjoittelevan hyvin”.