Englantilainen David Beckham oli oman aikansa supertähti. Paitsi että hän sai arvonantoa pitkistä syötöistään ja aiheutti sillä kuuluisalla vapaapotkullaan Kreikkaa vastaan laajamittaisen kansallisen yhteenkuuluvuuden kokemuksen, hänen yksityiselämänsä vei runsaasti palstatilaa ja lähetysaikaa eri medioissa. Nyt hänen poikansa Romeo Beckham tekee nousuaan kohti pääsarjatasoa.

Julkisuuden valokeilassa kasvanut Romeo on kuluvalla viikolla aloittanut harjoittelun valioliigaseura Brentfordin reservijoukkueessa. Asiasta uutisoi The Times. Vielä ei ole selvää, onko järjestely määräaikainen tai kuinka pitkään sen on määrä kestää.

Romeo, 20, liittyi Arsenalin junioritoimintaan ollessaan teini-ikäinen. Hän oli akatemiassa kirjoilla vain noin vuoden ajan ennen kuin hänet laskettiin pois, koska hänen taitotasoaan ei tuolloin vielä pidetty riittävänä. Kokemuksen seurauksena Romeo jätti jalkapallon viideksi vuodeksi taakseen ja kokeili, olisiko hänestä tennisammattilaiseksi. Vuonna 2020 hän yllättäen jatkoi jalkapallon pelaamista ohjatussa seurajoukkuetoiminnassa.

Syyskuusta 2021 lähtien Romeo on luonut urheilijan uraa Yhdysvaltain kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Inter Miami II:ssa (ent. Fort Lauderdale CF). Romeon isä omistaa Inter Miamin.

Vielä ei oikealla laidalla operoiva Romeo ole onnistunut murtautumaan MLS-joukkueen edustusmiehistöön (kilpailullisissa peleissä), mutta puhtaasta nepotismista ei ole syytä puhua. MLS Next Pro -liigassa hän pelasi tänä vuonna 20 ottelussa osallistuen suoraan 12 maaliin. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, sillä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Brentford B:stä on mahdollista nousta Valioliigaan, minkä ovat tällä kaudella osoittaneet Fin Stevens ja Nathan Young-Coombes.

Olosuhteista ei Romeon ura ainakaan jää kiinni. Voidaan väittää, että hän on syntynyt kultalusikka suussa. Jotain tästä kertoo se, että laulaja Elton John on hänen kummisetänsä ja näyttelijä Elizabeth Hurley hänen kummitätinsä. Tennistä hän harjoitteli toisinaan Roger Federerin, Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin rinnalla mainitun Andy Murrayn kanssa.