Jos huonosti käy, Tunisiaa kielletään osallistumasta Qatarin MM-kilpailuihin. Tunisia on arvottu D-lohkoon Australian, Tanskan ja Ranskan kanssa. Turnauksen pitäisi alkaa alle kuukauden päästä 20. marraskuuta.

BBC:n mukaan FIFA on kertonut Tunisian liitolle, että miesten maajoukkue suljetaan ulos kisoista siinä tapauksessa, jos valtion hallinto puuttuu maan jalkapallotoimintaan. Kansainvälisen jalkapalloliiton säännöissä lukee, että sen jäsenten tulee olla riippumattomia poliittisesta vaikutusvallasta.

Lue myös: Iranilaiset urheiluvaikuttajat vaativat maataan ulos MM-kisoista – ”Naisilta on jatkuvasti evätty pääsy stadioneille”

Tunisian nuoriso- ja urheiluministeri Kamel Deguiche on antanut lukuisia kryptisiä kommentteja ”järjestöjen hajottamisesta”. FIFA tulkitsee, että lausunnoilla yritetään vaikuttaa tapaan pyörittää maan jalkapalloliittoa (FTF). Se vaatii Deguichea välittömästi selventämään, onko tämä hänen tarkoituksensa.

Zimbabwelta ja Kenialta on molemmilta evätty mahdollisuus osallistua parhaillaan käynnissä oleviin Afrikan-mestaruuskisojen karsintoihin juuri siitä syystä, että maiden päättäjät ylittivät toimintavaltansa.