Stratford Townin puolustaja Kynan Isaac on saanut Englannin jalkapalloliitto FA:lta yli kymmenen vuoden peli- ja toimitsijakiellon vedonlyöntirikkomuksista, kertoo BBC.

Isaac, 29, pelasi viime vuoden marraskuussa FA Cupissa Stratfordin 1-5-tappiossa Shrewsbury Townia vastaan. Hänen katsottiin ottaneen pelissä tahallaan keltaisen kortin osana vedonlyöntijärjestelyä ystäviensä kanssa.

Stratford Townin otteluissa ei normaalisti ole tarjolla vastaavia vedonlyöntikohteita, mutta peli Shrewsburya vastaan oli poikkeus, koska se näytettiin suorana ITV-kanavalla. Epäilykset heräsivät, kun useat ihmiset olivat lyöneet vetoa sen puolesta, että Isaac – isolle yleisölle tuntematon seitsemännen sarjatason pelaaja ottaisi pelissä keltaisen kortin.

Isaac sai kymmenen vuoden pannan lisäksi myös 18 kuukauden pelikiellon, koska hänet todettiin syylliseksi lähes 350 otteluvedonlyönnin asettamiseen tai mahdollistamiseen viiden vuoden aikana, sekä 12 kuukauden pannan siitä, että hän ei suostunut yhteistyöhön tapausten tutkinnassa.

Hän ei saa osallistua mihinkään jalkapalloon liittyvään toimintaan ennen vuoden 2034 huhtikuuta.

Uransa alkuvaiheessa Isaac pelasi Readingin ja Lutonin joukkueissa ennen kuin hän siirtyi Englannin alemmille sarjatasoille.