Espanjan naisten maajoukkueen päävalmentaja Jorge Vilda on jättänyt useita tähtipelaajia pois lokakuun ystävyysotteluista Ruotsia ja Yhdysvaltoja vastaan.

Kapteeni Irene Paredes ja joukkueen kaikkien aikojen maalintekijä Jennifer Hermoso ovat sivuun jätettyjen joukossa. Syyskuun MM-karsintaotteluissa mukana olleesta 23 pelaajan joukkueesta on säilytetty vain yhdeksän.

Viime viikolla Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) väitti, että 15 pelaajaa sanoi vetäytyvänsä maajoukkueesta, kunnes Vilda saa potkut. Espanjan pelaajat kiistivät myöhemmin vaatineensa Vildan erottamista.

RFEF painotti tiedotteessaan, että kapinoivia pelaajia ei valittaisi maaotteluihin ennen kuin he pyytävät anteeksi. Liitto lisäsi vielä, että tarvittaessa se peluuttaa vaikka nuorisopelaajia.

– En toivo kenenkään joutuvan käymään läpi sitä, mitä minä käyn läpi näinä päivinä, kommentoi Vilda BBC:n mukaan.

– Olen syvästi loukkaantunut, tämä on epäreilu tilanne, jota kukaan ei ansaitse. Tämä sotku vahingoittaa espanjalaista jalkapalloa. Se on maailmanlaajuinen häpeäpilkku.

– Minun ratkaisuni on tämä pelaajalista. En näe toistaiseksi muuta ratkaisua. Minun on kutsuttava pelaajat, jotka haluavat olla täällä 100-prosenttisesti.

– En missään vaiheessa [harkinnut eroamista]. Se olisi epäreilua sitä kohtaan, mitä olemme luoneet menneisyydessä ja mitä olemme nykyään.

Espanjan on määrä kohdata Ruotsia 7. lokakuuta ja Yhdysvallat neljä päivää myöhemmin ystävyysotteluissa. Ensi vuonna Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelataan MM-lopputurnaus, jossa Espanja olisi täydessä vahvuudessaan yksi voittajasuosikeista.