Espanjan naisten maajoukkueessa 15 pelaajaa on ilmoittanut, että he eivät ole käytettävissä niin kauan kuin Jorge Vilda saa jatkaa päävalmentajana, kertoo Guardian.

Kukin pelaajista on kirjoittanut Espanjan jalkapalloliitolle (RFEF) ja korostanut, että tilanne valmentajan kanssa on vaikuttanut heidän terveyteensä ja mielentilaansa ja että he eivät aio palata, ennen kuin ratkaisu on löydetty.

RFEF vastasi pelaajille voimakkaasti muotoillulla lausunnolla, jossa se kuvaili tilannetta ”ennennäkemättömäksi jalkapallohistoriassa” ja vakuutti, ettei se aio antaa periksi painostukselle.

Liitto totesi, että maajoukkueessa pelaamisesta kieltäytyminen voi johtaa 2-5 vuoden väliseen pelikieltoon. RFEF ilmoitti, ettei se kutsuisi ketään asianosaisista pelaajista ennen kuin he ”myöntävät virheensä ja pyytävät anteeksi”. Liitto lisäsi vielä, että tarvittaessa se peluuttaa vaikka nuorisopelaajia.

Kolme viikkoa sitten osa Espanjan pelaajista ilmaisi tyytymättömyytensä Vildaa kohtaan RFEF:n puheenjohtajalle Luis Rubialesille. Sen jälkeen he esittivät huolensa myös Vildalle, mutta hän kieltäytyi eroamasta.

Pelaajat esiintyivät yhdessä lehdistötilaisuudessa, jossa he vakuuttivat, että he eivät olleet pyytäneet Vildan erottamista. He sanoivat kuitenkin, että joukkueen kapteenit olivat viestineet eteenpäin, miltä heistä tuntuu. Pelaajien mukaan heille oli luvattu, että muutoksia on luvassa.

Vilda on valmentanut Espanjaa vuodesta 2015 lähtien.