Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on joutunut potku-uhan alle viimeaikaisen räpiköinnin johdosta.

Viime kesänä EM-kisojen finaalissa pelannut Englanti ei voittanut peliäkään Nations League -kauden aikana ja putosi nolosti B-liigaan. Valmistautuminen MM-kisoihin sujui siis kaikkea muuta kuin odotetusti.

Southgaten sopimus Englannin maajoukkueen kanssa ulottuu vuoden 2024 loppuun saakka, mutta marras-joulukuussa pelattavat MM-kisat voivat hyvinkin jäädä hänen viimeiseksi turnaukseksi Kolmen Leijonan päävalmentajana.

Mikäli Englannin räpiköinti jatkuu Qatarissa ja menestystä ei tule, Southgate saanee hyvin todennäköisesti potkut.

Mediassa on tällä viikolla jo pyöritelty mahdollisia korvaajia. Valioliigassa Newcastlea luotsaavan Eddie Howen nimi on nostettu esille, kuten myös Evertonin Frank Lampardin.

Pelaajaurallaan 106 A-maaottelua pelannut Lampard ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan ole kiinnostunut Englannin maajoukkuepestistä.

– Olen erittäin, erittäin onnellinen täällä [Evertonissa] ja minulla on paljon työtä tehtävänä, Lampard sanoi lehdistölle.

– Haluan auttaa tätä seuraa kehittymään, johdattaa sen uudelle stadionille ja kaikkea muuta. Se [Englannin maajoukkuepesti] ei ole minun ajatuksissani lainkaan.