Suomi arvottiin jalkapallon EM-karsinnoissa samaan lohkoon Tanskan, Slovenian, Kazakstanin, Pohjois-Irlannin ja San Marinon kanssa.

Suomen kaikkien aikojen pelaajalla Jari Litmasella on selvä näkemys arpaonnesta.

– Tämä on erittäin hyvä, Litmanen sanoo suoraan Auvinen & Litmanen -podcastissa.

Litmasen mukaan arpaonni kävi lähes kaikkien korien kohdalla.

– Tanska on lohkon selvä ykkössuosikki. Suomi pystyy kyllä Tanskaa vastaan pelaamaan. Jos otetaan muiden lohkojen ykkösmaat, niin kyllä meillä arpaonni kävi, että saatiin Tanska. Toinen melko lähellä samaa olisi ollut Unkari.

– Slovenia on hyvä palloilumaa. Se on varmasti kaikkein lähimpänä Suomen tasoa. Olemme Montenegroa vastaan saaneet harjoitella. [Entisen Jugoslavian alueen maat] ovat kaikki hyvin samanlaisia [pelillisesti].

– Tanskaa pystytään haastamaan eikä Sloveniasta tarvitse murehtia. Sikäli tämä on ihan täysin omissa käsissä.

Yksi mahdollinen kompastuskivi lohkosta kyllä löytyy. Viidennestä korista Huuhkajat sai vastaansa kenties vaikeimman mahdollisen vastustajan eli Pohjois-Irlannin.

– Pohjois-Irlanti on tyypillinen brittijalkapallomaa. Vaikka he ovat viidennessä korissa, ei se tarkoita yksittäisessä pelissä, että Suomi olisi selvästi parempi. Ottelut Pohjois-Irlantia tulevat olemaan vaikeita sekä Suomelle että Slovenialle. Pohjois-Irlanti on pahempi kompastuskivi kuin [neljännestä korista lohkoon arvottu] Kazakstan.

EM-karsinnat alkavat ensi vuoden maaliskuussa. Katso Huuhkajien koko otteluohjelma karsinnoissa tästä.

Lue myös