Ranskan mahtiseura Paris Saint-Germain matkustaa Stade de Reimsin vieraaksi linja-autolla, kertoi joukkueen päävalmentaja Christophe Galtier perjantaina. Noin kuukausi sitten Galtier teki pilaa toimittajan ehdotuksesta, että PSG:n ei kannattaisi taittaa lyhyitä välimatkoja lentäen.

– Matkustamme linja-autolla, vaikka olemme väsyneitä. [Reimsin kaupunki] on lähellä kotiamme. Viihdymme linja-autossa, totesi Galtier PSG TV:lle.

PSG kohtaa sarjan häntäpään joukkueisiin kuuluvan Reimsin myöhään lauantai-iltana. Viime kaudella PSG teki 150 kilometrin matkan lentokoneella.

Lentoliikenteen ympäristövaikutuksista on puhuttu julkisuudessa paljon. Kun tarkastellaan sen aiheuttamia kasvihuonepäästöjä, lentämistä pidetään yleisesti ottaen kaikkein huonoimpana matkustajaliikenteen muotona, ellei lukuun lasketa sitä, että jokainen matkustaisi kohteeseen yksin omalla autolla.

Lue myös: Ilmastokriisi ei Lionel Messiä kiinnosta – argentiinalaistähden yksityiskoneella tehtiin 52 lentoa kolmessa kuukaudessa

Syyskuun alussa Galtierilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, miksi PSG:n joukkue lensi Qatar Airwaysilla Nantesiin, josta on 380 kilometriä Pariisiin. Kaupunkien välillä kun on olemassa myös erittäin nopea junayhteys, ja juna on kestävin liikennemuoto heti kävelyn ja pyöräilyn jälkeen.

Galtier ei pitänyt kysymystä järkevänä. Naureskeltuaan ensin Kylian Mbappén kanssa hän antoi sarkastisen vastauksen.

– Jutustelimme matkanjärjestäjien kanssa aiemmin, josko voisimme matkustaa purjeautoilla.

Ylimielisen reaktion reseptio oli huono. Tästä syystä Galtier yritti myöhemmin pahoitella, että hän oli pelleillyt väärässä paikassa ja väärällä hetkellä.