Juventuksen syyskausi on mennyt pahasti penkin alle.

Juventus on Serie A:ssa kahdeksantena ja on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa Mestarien liigan pudotuspelipaikkaan. Juventus on kerännyt Mestarien liigassa neljästä lohko-ottelustaan kolme pistettä. PSG ja Benfica ovat karanneet viiden pisteen päähän, kun kaksi ottelua on pelaamatta.

Giorgio Chiellini poistui kesällä Juventuksesta. Chiellini ehti edustaa Juventusta 17 vuoden ajan ja kuuluu seurahistorian suurimpiin legendoihin.

Sky Sport haastatteli Chielliniä, joka kertoi mielipiteensä Juventuksen tilanteesta.

– Kärsin Juventuksen vuoksi. Se on normaalia, sillä annoin kaikkeni sille seuralle niin monien vuosien ajan. Minusta on surullista nähdä Juventus tällaisissa ongelmissa. Puheenjohtaja Andrea Agnelli kantaa aina vastuun. Pidin hänen sanoistaan vaikeilla hetkillä. Kauden alusta saakka on etsitty vain yhtä syyllistä. Joukkueessa on 25 pelaajaa ja heidän takana työskentelee 50 ihmistä. Kaikki voivat tehdä enemmän.

– Tämä on tilanne, jota kukaan ei uskonut joutuvansa elämään. Kenties vuonna 2010 olimme samanlaisessa tilanteessa. On helppo pelata, kun asiat sujuvat hyvin, mutta nyt on vaikea löytää heitä, jotka auttavat rakentamaan joukkueen.

Juventus on menettänyt viime vuosina useita menneisyyden kulmakiviään. Edellisen kolmen vuoden aikana Chiellinin lisäksi muun muassa Andrea Barzagli ja Gianluigi Buffon ovat jättäneet Juventuksen.

– On helpompaa korvata Cristiano Ronaldon, Paulo Dybalan ja Carlos Tévezin kaltaisia pelaajia kuin historiallista porukkaa, joka oli joukkueen kulmakivi. Sanotaan sen ottavan aikaa, mutta jalkapallomaailmassa ei ole aikaa.