Ranskan liigassa sattuu ja tapahtuu; viime aikoina kannattajien hulinointi on siirtänyt otteluiden alkuja, ja kokonaisia pelejä. Yliammunta ei kuitenkaan rajoitu lainkaan vain ultrapäätyjen toimintaan – tästä saatiin esimerkki sunnuntain Clermont-Auxerre -ottelussa, ja sen jälkimainingeissa.

Tappion kärsineen vierasjoukkueen päävalmentaja Jean-Marc Furlan ajettiin ulos lisäajalla. Luotsi lähti työpaikaltaan, näyttäen keskisormea kotiyleisölle. Kuumissa tilanteissa näitä toki on nähty aiemminkin – Furlan ei kuitenkaan seuransa tavoin pahoitellut tapahtunutta myöskään jälkikäteen.

Actu Foot

@ActuFoot_
Le doigt d'honneur de Jean-Marc Furlan aux supporters de Clermont après s’être fait expulser. 😭

Auxerre julkisti maanantaiaamuna tiedotteen, jossa pahoitteli valmentajan toimintaa. Furlan itse oli ehtinyt kommentoimaan asiaa hieman toiseen sävyyn.

– Kun nousin ylös, kotikannattajat solvasivat minua katsomosta, joten käännyin ympäri ja vilautin heille keskisormia. Sitten erotuomari lähetti minut ulos, 64-vuotias sanoi pelin jälkeen tuoreeltaan.

– Te ette tunne minua. Jos tuntisitte, tietäisitte ettei minulla ole järkeä. Olen melko väkivaltainen käytöksessäni jalkapalloon liittyen. Kadunko käytöstäni? En lainkaan. Rangaistus tulee olemaan todennäköisesti kova, mutta en piittaa siitä. Kun 8000 ihmistä mylvii penkin takana, voi sanoa mitä vain eikä kukaan kuule.