Valioliigaseura Liverpoolin manageri Jürgen Klopp paljasti perjantaina, että joukkueen keskikenttäpelaaja Arthur Melon kehitys on ottanut taas takapakkia. Arthur ei ole käytettävissä viikonlopun sarjakierroksella, koska hän kärsii lihasvaivasta.

Arthur saapui Liverpooliin kauden mittaisella lainasopimuksella Juventuksesta. Kyse oli kesän siirtoikkunan viimeisten tuntien hätähankinnasta. Arthurin oli tarkoitus helpottaa akuutteja ongelmia Liverpoolin keskikentällä. Toisin on käynyt: kaiken kaikkiaan hän on pelannut vain 13 minuuttia ykkösjoukkueessa. Minuuttinsa hän keräsi Mestarien liigan puolella Liverpoolin 1–4-tappiossa Napolille — eli ottelussa, joka oli käytännössä katsoen ratkennut jo ennen hänen piipahdustaan kentän puolella.

Tuttomercatoweb väittää, että tuo jalkapallon Cooper-testi riitti Kloppille. Hän on turhautunut paitsi Arthurin pelilliseen antiin myös siihen, että tämä on yhtenään lasaretin puolella. Klopp ei näe syytä, miksi Liverpoolin kannattaisi maksaa 37,5 miljoonaa euroa Arthurin pysyvästä siirrosta. Sen sijaan hän on kääntymässä sille kannalle, että nykyinen sopimuskirja kannattaisi repiä jo tammikuussa.

Arthurin, 26, uraa viime vuosina seuranneille uutinen ei tule yllätyksenä. Neljä vuotta sitten brasilialaista kehuttiin ruusunhohtoisesti ”seuraavaksi xaviksi”. Se oli yleinen mielipide, joka pitkälti lepäsi lehdistön tarjoaman informaation varassa. Missään vaiheessa ei tuo lupaus ole kuitenkaan konkretisoitunut. Sekä Barcelonassa että Juventuksessa saatiin tai on saatu huomata, että Arthur osaa kyllä pitää pallosta huolta mutta että hän pyörittää peliä hieman liian mielikuvituksettomasti ja verkkaisesti, jotta se oikeasti edistäisi peliä.