Samuel Umtiti siirtyi elo-syyskuun vaihteessa Barcelonasta lainalle Lecceen. Lecce nousi kuluvaksi kaudeksi Serie A:han.

Umtiti sai Leccen lentokentällä todellisen supertähden vastaanoton ja italialaismedia odotti topparin nousevan joukkueen luottopelaajaksi.

Toisin kävi. 28-vuotias maailmanmestaritoppari ei ole nimittäin pelannut vielä minuuttiakaan tällä kaudella. Lainasiirtonsa jälkeen Umtiti on istunut jokaisen sarjaottelun penkillä alusta loppuun, eikä joukkueen päävalmentaja Marco Baroni ole päästänyt häntä kertaakaan kentälle.

Italialaismedian mukaan Baroni on jättänyt Umtitin tarkoituksella penkillä, sillä kaksikko on tiettävästi sopinut siitä, miten topparin pitäisi päästä hyvään fyysiseen kuntoon ennen debyyttiään Leccen paidassa. Umtiti on jäänyt viime vuosina olemattomalle vastuulle Barcelonassa, joten pelirytmi on ollut kateissa jo kauan. Umtiti pelasi edellisen ottelunsa joulukuussa 2021.

Barcelona yritti päästä pitkään eroon kallispalkkaisesta Umtitista. Barcelona tiettävästi maksaa merkittävän osan Umtitin tämän kauden palkasta.