Vuosaaresta lähtöisin oleva FC Viikingit putoaa kauden päätteeksi Vitoseen, eli Suomen kuudenneksi korkeimmalle sarjatasolle. Viikkareiden vajoaminen on ollut suorastaan murskaavaa.

Viikingit pelasi vielä kaudella 2007 Veikkausliigassa ollen sarjassa toiseksi viimeinen. Karsinnoissa RoPS oli maalin verran parempi, ja vuosaarelaisryhmä putosi Ykköseen. Vuosaaressa pelanneella Viikkareilla oli sarjan kahdeksanneksi paras katsojakeskiarvo, 2526 katsojaa per ottelu.

Viikingit pelasi sen jälkeen peräti seitsemän kautta Ykkösessä. Putoaminen Kakkoseen tapahtui lopulta kauden 2014 päätteeksi. Kakkosessakin Viikkarit viihtyi vielä kauteen 2020 saakka. Sen jälkeen vajoaminen on ollut tuskallisen nopeaa.

Kaudella 2021 Viikingit putosi Kolmosesta Neloseen, ja kuluva kausi Nelosessa on ollut todella vaikea. Ensi kaudella perinteikäs helsinkiläisseura pelaa Vitosta.

Putoaminen on jo sinetöitynyt, vaikka viimeinen kierros pelataan tulevana perjantaina. Viikingit on onnistunut keräämään tällä kaudella vain kymmenen pistettä 21 ottelussa.

Viikinkien organisaatiota edustava kaverijoukkue FC Viikingit/S.C.P. pelasi tällä kaudella Kolmosta, mutta sekin on tulossa sarjatasoa alaspäin Neloseen ensi kaudeksi. Vuosaaressa on totisesti pohdinnan paikka miesten edustustason jalkapallon osalta.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.